Laagvlieger NKV blijft bewust onbekend voor Tiel’72: ‘Spelers niet overkillen met informatie’ | Korfbalvereniging Tiel'72

Als de voortekenen niet bedriegen beleeft Tiel’72 na komende zaterdag een honderd procent perfecte seizoensstart met waarschijnlijk acht punten uit vier zaalwedstrijden. Trainer André van de Haar tast bewust in het duister over tegenstander NKV, momenteel de rode lantaarndrager in de tweede klasse zaal.

De oefenmeester vond het niet nodig om de opponent uit Nuenen vooraf te analyseren. Van de Haar acht zijn groep namelijk sterk genoeg om tegen de nummer laatst vrijuit te spelen. En daarmee de winst over de streep te trekken. SDO, de tegenstander die vorige week zaterdag in de laatste seconden met 15-16 werd verslagen, was eerder wél op zijn sterke en zwakke punten doorgelicht.  “Dit keer kies ik ervoor om de groep niet te overkillen met informatie. Ze kunnen vrijuit spelen en van hun eigen kracht uitgaan. Zonder te veel gefocust te zijn op de tegenstander.”

De Veenendaler is overigens niet de eerste die er automatisch van uitgaat dat Tiel’72 ook de vierde tegenstander op rij over de knie legt. “We kunnen het onszelf erg moeilijk maken als we niet ons niveau halen, dus ook tegen NKV. Dit zijn tegenstanders die opportunistisch spelen, een langere aanval hanteren, en traag spelen. Daardoor is het soms lastiger om zelf veel kansen te creëren.”

Sterk collectief
Dat was ook afgelopen zaterdag het geval in de met 15-16 gewonnen bij SDO. Hoewel Van de Haar ook progressie zag. “We hebben in de zaal nog geen enkele wedstrijd makkelijk gewonnen, maar in Veldhoven speelden we beduidend rustiger, ondanks het publiek en een fysieke tegenstander. Wij hebben geen ploeg met stuk voor stuk spelers van twee meter lang, maar wéér is duidelijk geworden dat we een sterk collectief hebben. En dat we alle spelers nodig hebben. Nu maakt een invaller de winnende; ook met wat wisselingen hebben we de wedstrijd over de streep kunnen trekken.”

IJzersterke muur
Een extra compliment maakt hij aan het adres van de dames die bij SDO verdedigend een ijzersterke muur optrokken. “Zij hebben hun taak uitstekend uitgevoerd. We wisten dat SDO vlak onder de korf op hun kansen loerden, maar onze dames hadden ze in de tang. Dat blijkt overduidelijk uit de cijfers. Slechts één dame van hun scoorde.”

Gesprek met bestuur
Van de Haar gaat in december met het bestuur in gesprek over een mogelijk langer verblijf in Tiel. Ook lopen er nu gesprekken met spelers om individuele wensen en plannen te inventariseren. Voor de kerst staan nog wedstrijden op het programma tegen Skunk (9 december, uit) en mede-titelfavoriet Rust Roest (16 december, thuis).