Kampioenen! Alle zaalkampioenen op een rij

Het zaalseizoen zit er bijna op. Deze week speelt een aantal teams nog een laatste zaalwedstrijd en daarna verhuizen we weer naar ons vertrouwde sportpark. Gelukkig hebben we als vereniging weer een aantal mooie successen behaald dit zaalseizoen, waaronder een paar kampioenen! Tijd om al deze toppers even in het zonnetje te zetten!

Tiel’72 E1
Dit zaalseizoen hebben de kinderen uit de E1 super goed gepresteerd! De kinderen waren elke week aanwezig en op de trainingen hebben hard gewerkt aan de zwakke punten. Dit bracht al snel mooie resultaten met zich mee, zoals een 21-7 overwinning op ODIK E8. De E1 zette iedere week een prachtige uitslag op het scorebord. De E1 won maar liefst elf wedstrijden en speelde maar één keer gelijk. Doordat het team zo sterk was in de competitie, hadden ze alle ruimte om samen doelen te stellen voor tijdens de wedstrijden.

Zo stelde de ploeg vaak het doel om iedereen te laten scoren. Het leuke hiervan was dat de kinderen dan echt als een team gingen spelen en elkaar gingen helpen met scoren. De toppers van de E1 hebben stuk voor stuk veel talent. Denk aan Ture en Sep, met hun vermogen om super veel doelpunten te maken. Svedde die het overzicht houdt en ziet wie er vrij staat. Maud en Ivey met een prachtig schot en Roos die fel ballen onderschept en ook heel hard anderen aanmoedigt! Deze toppers zijn dan ook terecht kampioen geworden!

Tiel’72 D3
De D3 van Tiel’72 ging vol vertrouwen de zaal in met één taak: kampioen worden. Samen met de coaches Margot en Marit hebben ze alles op alles gegeven om dat doel met succes te behalen. Al snel in het seizoen kwamen er prachtige monsterscores voorbij: 21-0 en 20-1. Toch wist het team de aandacht en de focus niet te laten verslappen en bleven ze altijd alles geven met z’n allen. Er kwamen daarna nog veel meer mooie scores voorbij, met onder andere een 31-1 overwinning. Absoluut hoogtepunt was de 40-0 overwinning op DWS! Ook na deze wedstrijden bleef het team gefocust op het einddoel om kampioen te worden, en die leek meer en meer realiteit te gaan worden.

Er was één tegenstander waar het team écht tegen moest knokken, Animo uit Geldermalsen. Nadat onze D3 twee keer wist te winnen van Animo, was duidelijk dat het kampioenschap richting Tiel’72 ging. Ze hebben dit seizoen grote stappen gemaakt met z’n allen en daarom is het kampioenschap meer dan terecht! De ouders en coaches zijn super trots op hoe ze dit seizoen gespeeld hebben: altijd met een lach én gezelligheid! Van harte gefeliciteerd toppers van de D3!

Tiel’72 D2
Nog een ongeslagen kampioen! Tiel’72 D2 is ook heel overtuigend kampioen geworden. De laatste paar wedstrijden was het soms best wel spannend, maar de D2 hield het hoofd koel en wist alle wedstrijden te winnen! De D2 is een heel gezellig team waarbij er altijd ruimte is voor een lolletje. Het team heeft vijf heren en vijf dames. Jesper en Koen schieten vanuit alle hoeken raak. Anouk en Fleur rennen hun tegenstanders helemaal dol. Nienke en Jaylin bezorgen iedereen een lach op het gezicht en Tinus is de echte underdog van het team, die altijd weet te scoren! Freek speelt vaak een rol bij veel doelpunten, met zijn prachtige lange diepte passes. Jade en Sijmen zijn de stille krachten van het team, die toch ook vaak het gat van de korf weten te vinden! Coaches Tim en Sven zijn in ieder geval super trots op hun toppers die overtuigend kampioen zijn geworden in de zaal! Ook voor de toppers van Tiel’72 D2 van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Tiel’72 4
Tiel’72 4 is kampioen onder het motto ‘plezier leidt tot prestatie’. De trainingsweek van Tiel’72 4 begint (en eindigt) op de dinsdag met een training van coach Fred in Maurik. Nadat er ruim de tijd is genomen om te kletsen (Stanly en Roy stoeien) kan er gestart worden met de training. Fred stoomt het team met creatieve oefeningen klaar voor de wedstrijd op zaterdag. Het is op de zaterdagen altijd even afwachten of iedereen op tijd aanwezig is of bij de juiste sporthal staat. Als ook coach Fred is gearriveerd en het hele team vol spanning in de kleedkamer gaat luisteren naar enkele woorden van Fred (letterlijk enkele woorden) lijkt het team er klaar voor te zijn.

‘Fuuuuut’! Met dit geluid krijg je het 4e op scherp. Buiten het veld wordt er gelachen en een hoop kabaal gemaakt, maar in het veld wil iedereen er serieus voor gaan. Het doel in de zaal was kampioen worden en minimaal één keer 30 doelpunten scoren in een wedstrijd. Kampioen worden is gelukt (ook nog ongeslagen), maar 30 doelpunten scoren is niet gelukt. Als de laatste frustraties hierover uitgelaten worden, staat Andrea klaar om de bestelling op te nemen om de derde helft in te luiden. Gaan ze hier de 30 wel halen….? Ook aanvoerder Mathijs zorgt in de derde helft goed voor het team door de eiwitten aan te vullen met een heerlijk kwarkje van Holland Jersey. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap Tiel’72 4!