Geflatteerde nederlaag voor het eerste, tweede boekt knappe zege op MIA | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen weekend stonden er twee cruciale thuiswedstrijden op het programma tegen de selectie van MIA uit Amersfoort. Tiel’72 2 deed hele goede zaken om zich te handhaven in de eerste klasse met een 22-14 overwinning. Voor Tiel’72 1 kon er een belangrijke overwinning geboekt worden in de strijd om degradatie, maar MIA liep in de tweede helft verder uit naar een comfortabele overwinning: 14-27.

Voor zowel Tiel’72 1 en 2 was het een goede trainingsweek, dus beide teams waren klaar voor de ontmoeting met MIA. Na een bijzondere maar leuke voorbespreking van coach Kalijn van Harten startte haar ploeg met 500 procent energie. De thuisploeg pakte een voorsprong van maar liefst 11-0. Daarna wist MIA pas voor het eerst de korf te vinden. Met een comfortabele 12-4 voorsprong ging het tweede de kleedkamers in.

Ook na de rust ging de thuisploeg door met scoren met een doelpunt van Tijn van Ommeren. A1-spelers Roos Schrader, Tim van Zoest en Merlijn Köhler maakten ook wat minuten in het tweede team en Merlijn wist zelfs het gat van de korf nog te vinden aan het eind van de wedstrijd. Een ijzersterke pot van Tiel’72 2 en twee punten in the pocket! Volgende week reist de ploeg van coach Kalijn af naar koploper Dalto in Driebergen. De sfeer en de flow zit er goed in, dus wie weet lukt het wel om wat punten af te snoepen.

De voorbereiding van ons vlaggenschip was ook goed en de ploeg wilde de slechte resultaten van de afgelopen weken ombuigen door twee punten in eigen huis te houden tegen MIA. Tiel’72 opende de score en kwam op een 6-3 voorsprong, maar MIA bleef in de achtervolging en zette de achterstand om in een 6-8 voorsprong bij rust.

Tijdens de rust stak de ploeg de koppies bij elkaar en wilden ze vlammend uit de kleedkamer komen. Dat leek ook te lukken, want het bleef gelijk op gaan tot een 10-12 tussenstand. Vanaf dit moment stokte de score bij Tiel’72, waar MIA juist ineens vanuit alle hoeken van het veld raak ging schieten. Dit was de nekslag voor de thuisploeg en Tiel’72 kwam dit niet meer te boven. Dit zorgde voor een ietwat geflatteerde nederlaag. Volgende week wacht de return tegen Fiducia in Vleuten. Zaak voor het vlaggenschip van Tiel’72 om de rug te rechten in de strijd om degradatie.

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (6), Naomi Coenhein (2), Gerhard Gouderjaan (2), Niels van der Vlerk (2), Sierd Hettema en Marleen Verweij.