Doek valt voor vlaggenschip Tiel’72 in eerste klasse | Korfbalvereniging Tiel'72

Het is Tiel’72 1 helaas niet gelukt om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. Het lukte de ploeg van interim trainer Mathijs Ramaker niet om te winnen van MIA in Amersfoort: 26-20. Tiel’72 2 sloot het zaalseizoen af met een lekkere overwinning op MIA 2: 14-22. Het tweede zal dan ook volgend zaalseizoen uitkomen in de reserve eerste klasse.

Omdat er voor het tweede geen spanning meer op de wedstrijd zat, gooide trainer Kalijn van Harten het eens over een andere boeg. De ploeg moest MIA goed analyseren en mochten zelf hun opstelling samenstellen. Ze gingen dan ook met een hele andere vakopstelling naar Amersfoort dan normaal gesproken. Voordat de selectie naar Amersfoort ging, maakten ze eerst een tussenstop in Dordrecht om de A1 aan te moedigen in de allesbeslissende wedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse tegen Sporting Delta. De A1 is altijd een trouwe supporter van de selectie, dus een kleine omweg via Dordrecht om ze aan te moedigen was het minste wat de selectie kon doen. En met succes, want onze A1 komt volgend jaar uit op het allerhoogste niveau van Nederland!

Eenmaal aangekomen in Amersfoort begon Tiel’72 sterk aan de wedstrijd en kwam maar liefst 7-0 voor. MIA begon daarna mee te scoren, maar de voorsprong van het begin van de wedstrijd was genoeg om de hele wedstrijd niet in de problemen te komen. MIA kwam terug tot 11-14, maar daarna zette Tiel’72 de knop weer om en volgde er een doelpuntenreeks van 8 doelpunten achter elkaar. Uiteindelijk werd de laatste zaalwedstrijd dan ook goed en met duidelijke cijfers gewonnen: 14-22. Het tweede kan trots terugkijken op een fantastisch seizoen!

Voor het eerste was er nog één kans op klassebehoud, maar deze had Tiel’72 niet in eigen hand. Eerst moest er gewonnen worden van MIA en daarnaast moest ook Fiducia punten laten liggen tegen hekkensluiter Rust Roest. De ploeg van Ramaker ging de wedstrijd dan ook in met de instelling: ‘we gaan volle bak voor de overwinning en dan zien we wel waar het schip strandt’. Ondanks de strijd en het harde werken van de Tielse ploeg werd de korf moeizaam gevonden in de beginfase, waardoor MIA uit kon lopen naar een voorsprong van 5-1. Met steun van de supporters rechtte Tiel’72 de rug en kwam de doelpuntenmachine op gang met drie goals van Gerhard en vier van Sierd. Hierdoor kwamen de bezoekers uit Tiel ineens op een 10-12 voorsprong. MIA kwam nog terug, waardoor de teams met een 12-12 tussenstand de kleedkamers indoken.

In de tweede helft had Tiel’72 opnieuw moeite met scoren, waardoor MIA opnieuw weg kon lopen naar een voorsprong van vier doelpunten. Tiel’72 scoorde uiteindelijk wel een beetje mee, maar het gat was te groot om nog te dichten: 26-20. Na de wedstrijd werd duidelijk dat Fiducia had gewonnen van Rust Roest, dus degradatie was ondanks de eigen uitslag een feit.

Lang de tijd om te treuren is er niet, want het veldseizoen wacht na een weekje rust. In de veldcompetitie doet Tiel’72 nog volop mee om het kampioenschap en daarmee promotie naar de eerste klasse. Ook Tiel’72 2 is in de race voor het kampioenschap, dus laten we ervoor zorgen dat onze selectie op het veld kan rekenen op de nodige support!

Doelpuntenmakers: Sierd Hettema (4), Gerhard Gouderjaan (3), Naomi Coenhein (3), Pascal van der Lans (3), Marleen Verweij (2), Maureen van Aken, Shenna Sleurink, Damian Vos en Mariska Kocken