Doek valt voor Tiel’72 in Overgangsklasse

Het was het laatste speelweekend voor onze selectie en voor het vlaggenschip erop of eronder in de strijd om handhaving in de Overgangsklasse. Om te handhaven moest er wel worden afgerekend met kampioen Tilburg. Helaas kon Tiel’72 niet voor een stunt zorgen: 15-20.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Tiel’72 1 speelde het tweede tegen kampioen Merwede/Multiplaat 2. De ploeg van coach Linda Nijenhuis was al zeker van handhaving in de Overgangsklasse, maar punten afsnoepen van de kampioen is altijd een leuke uitdaging. Toch schoot het tweede niet uit de startblokken en had het een moeizame start. Het spel ging gelijk op en dit bleef ook lange tijd het geval.

Nog voor rust ging de doelpuntenmachine van Tiel’72 2 dan eindelijk lopen. Het ene na het andere doelpunt werd gescoord en zo werd er een comfortabele voorsprong opgebouwd van zes doelpunten (10-4). Hierdoor werd Merwede wel wakker geschud, want de ploeg uit Sliedrecht begon met het verkleinen van de achterstand. Met een 10-7 tussenstand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

Toch pakte Tiel’72 2 het scorend vermogen weer op na rust. Vooral Kim Brink en Auke Links hadden het vizier erg scherp staan en scoorden doelpunt na doelpunt. Uiteindelijk won de thuisploeg met 25-15 van kampioen Merwede. Hoewel Tiel’72 het kampioenschap net miste in de Overgangsklasse, kan de ploeg van coach Nijenhuis terugkijken op een goed seizoen.

Voor ons vlaggenschip waren de scenario’s voorafgaand duidelijk: winnen is nog een kans op handhaving, bij verlies of een gelijkspel is degradatie een feit. Voor Tilburg stond er geen druk meer op de wedstrijd, het kampioenschap was voor hen al binnen. De druk bij Tiel’72 zorgde voor een ijzersterke start. Al snel stond de ploeg van coach André van de Haar met 6-2 voor. Een gemiste strafworp leek een kantelpunt in de wedstrijd, want daarna kwam Tilburg in de flow en scoorde voor rust maar liefst acht keer op rij. Bij rust stond het 6-10 voor de bezoekers.

Ook na rust bleef Tilburg doorgaan met scoren waardoor het gat steeds groter werd. Voor de oranjehemden was dat wel het moment waarop de knop weer omging en er alles aan werd gedaan om het gat niet nog groter te laten worden. Toen Mariska Kocken de 12-15 binnenschoot leek het geloof op een goed resultaat helemaal terug. Toch was het de klasse van de Tilburgers die de Tielse hoofdmacht de das omdeed. Door drie doelpunten op rij schoot Tilburg alle hoop die Tiel’72 nog had aan diggelen. Bij 15-20 floot de scheidsrechter uiteindelijk af.

Dit betekent dat Tiel’72 1 na de zaal helaas een niveautje lager moet spelen in de 1e klasse. De selectiespelers hebben nu eerst een weekje welverdiende rust om daarna te beginnen met de voorbereidingen op het zaalseizoen. In de zaal komt Tiel’72 ook uit in de 1e klasse. Op 9 november staat de eerste competitiewedstrijd gepland.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Kim Brink (7), Auke Links (5), Lauri de Rooij (4), Tim van Zoest (4), Meike Brink (2), Niels van Ommeren (2) en Sven Verwoert

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (4), Damian Vos (3), Naomi Coenhein (2), Mariska Kocken (2), Pascal van der Lans, Femke de Rooij, Niels van der Vlerk en Tim van Zoest