Dagje Dordrecht levert alleen punten op voor A1 | Korfbalvereniging Tiel'72

Veel Tielenaren reisden afgelopen zaterdag richting het Westen. Zowel de A1, als het eerste en tweede moesten spelen tegen Oranje Wit. Tiel 1 ging met één doel, één missie op weg naar Dordrecht, namelijk punten binnen halen om de kans op degradatie te verminderen.

Voor de A1 is promotie naar de hoofdklasse nog steeds een reële kans. Afgelopen zaterdag verloor de concurrent en wist onze A1 de punten mee te nemen vanuit Dordrecht. Komende twee wedstrijden zijn tegen de twee mede-kanshebbers voor het kampioenschap.

Het tweede team had als doel om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en ging goed van start. Het team liet zien dat het prima mee kan met de top van de reserve 1e klasse. De start was scherp en het ging gelijk op tot een stand van 6-6. Helaas vielen daarna de doelpunten niet meer zo gemakkelijk en kon de ervaren ploeg Oranje Wit 3 een voorsprong pakken. In de tweede helft had Oranje-Wit een andere tactiek en ging achter verdedigen zodat ze hun voorsprong konden vasthouden. Ondanks de goede wedstrijd die Tiel 2 liet zien, met veel inzet en prima kansen, wist het tweede team niet meer aan te haken en eindigde de wedstrijd in verlies: 21-16. Komende zaterdag staat een mooie thuiswedstrijd tegen Wageningen te wachten.

Doelpuntenmakers: Kim 4, Damian 3, Mariska 2, Patrick 2, Femke 2, Tijn, Linda en Robbin

Hoofdcoach Mathijs had een originele voorbespreking met een toepasselijk filmpje. Iedereen had er vertrouwen in en ging met volle focus de wedstrijd in.  Er was veel publiek met de selectie meegereisd naar Dordrecht. De positieve aanmoedigingen van de toeschouwers stimuleerde ook de strijd om de punten.  Ons vlaggenschip kwam sterk uit de startblokken met een 1-3 voorsprong. Oranje Wit kwam weer terug naar een 4-4. De score bleef vervolgens een tijdje gelijk op gaan, maar helaas wist Oranje Wit de korf ineens goed te vinden en kon 7 doelpunten achter elkaar scoren. Beide teams gingen met een ruststand van 15-7 de kleedkamers in. De bespreking in de rust pakte goed uit, want de eerste drie doelpunten werden door Tiel gescoord. De tussenstand was 15-10 en het gat werd voelbaar kleiner. Invallers Mariska Kocken en A-speler Tim van Zoest hadden een goede invalbeurt en konden samen vijf doelpunten bijtellen. De Tielenaren kwamen goed mee in de tweede helft en scoorden lekker door. Maar helaas werd het gat dat de Dordtenaren in de eerste helft geslagen hadden niet volledig gedicht. Tiel kon niet dichterbij komen en de wedstrijd eindigde met een stand van 29-20.
Komende week wordt er weer vol vertrouwen getraind als opmaat naar de laatste twee wedstrijden. Handhaving is nog steeds mogelijk.

Doelpuntenmakers: Gerhard 6, Naomi 3, Mariska 3, Niels 2, Pascal 2, Marleen 2, Tim 2