André van de Haar keert terug als hoofdtrainer bij Tiel’72

De selectie van Tiel’72 heeft voor volgend seizoen 2023-2024 een nieuwe hoofdtrainer gevonden: André van de Haar. Een oude bekende van Tiel’72, want van 2012 tot en met 2015 is hij eerder al eens trainer geweest van onze hoofdmacht.

,,Dit heeft zeker meegespeeld in de keuze voor Tiel’72”, vertelt Van de Haar. ,,Destijds was het een hele positieve ervaring en veel van de spelers van toen doen ook nu nog veel voor de club. Goed om te zien dat zij hun ervaring nu delen als trainer of bijvoorbeeld in de technische commissie. Een bekende en prettige basis om weer een nieuwe samenwerking aan te gaan!”

Van de Haar heeft de afgelopen jaren veel nieuwe ervaringen opgedaan bij diverse clubs, waaronder Oost-Arnhem, De Meeuwen en Rheko. Op dit moment is Van de Haar hoofdtrainer van het tweede team van Wageningen, dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse: ,,Mooie ervaringen die mij ook weer verder gevormd hebben als trainer en die ik ook weer mee kan nemen naar deze hernieuwde samenwerking.” Tiel’72 is volgens hem een goede en ambitieuze vereniging met een talentvolle selectie, maar zeker ook een goede jeugd die op hoog niveau acteert.

Hij heeft een duidelijke visie voor de selectie van Tiel’72: ,,Mijn doel is om de individuele spelers te laten ontwikkelingen, maar niet onbelangrijker om het maximale uit de groep te halen. Zowel mentaal als sportief.” Op dit moment is onze selectie volop in de race voor het kampioenschap op het veld in de 2e klasse. Voor het eerste is promotie naar de Overgangsklasse dus nog in zicht: ,,Hier zal een mooie uitdaging liggen om te leren in de Overgangsklasse en in de zaal na degradatie weer de stap omhoog te gaan maken naar de 1e klasse.”

Van de Haar kijkt er naar uit om met onze selectie aan de slag te gaan: ,,Er staat een jonge, talentvolle en leergierige groep met veel potentie. Ik heb met een deel van de groep al een hele prettige kennismaking gehad, waar het enthousiasme al duidelijk zichtbaar was.”

Ook de samenwerking met Kalijn van Harten, trainer van het tweede, ziet hij zeker zitten: ,,Kalijn is een talentvolle en ambitieuze trainster, en ze is bezig met haar KT4. Ik ken haar nog als speelster en kijk uit naar de samenwerking. Voor mij is het belangrijk dat we één team vormen langs de lijn. Ik zie het als één selectiegroep en als één stafgroep voor beide teams, wanneer het wedstrijdschema dit toelaat.”

Niet alleen Van de Haar zelf is enthousiast om terug te keren bij Tiel’72, ook de TC is verheugd: ,,We zijn blij dat André opnieuw voor Tiel’72 heeft gekozen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met onze selectie mooie prestaties gaat neerzetten de komende tijd.”