Alleen Tiel’72 2 neemt vanuit Leusden de punten mee naar huis | Korfbalvereniging Tiel'72

In het carnavalsweekend speelde de selectie uit tegen Antilopen. Thuis won Tiel 2 met 27-20 van Antilopen 2, maar verloor Tiel 1 van Antilopen 1. Er was goed getraind, de selectie was op prima sterkte, dus vol vertrouwen ging de selectie met een mooie schare supporters richting Leusden.

Tiel 2 had de vorige keer een goede overwinning geboekt op Antilopen, maar ze wisten wel dat Antilopen een moeizame pot zou worden. In de voorbespreking had coach Kalijn van Harten wederom een geniaal en leerzaam stukje voorbereid. Dat ging heel toepasselijk over Carnaval en iets met het schuiven van kaarten en een mooi feest. Kalijn kreeg het team ontspannen maar wel scherp de kleedkamers uit, klaar voor de strijd.

Antilopen kwam goed uit de startblokken, want Tiel 2 kwam op een 4-1 achterstand.  Kalijn vroeg gelijk een time out aan, zodat Tiel 2 de rug kon rechten. Dat resulteerde in een 4-4 en vervolgens een ruststand van 5-5. De tweede helft was niet minder taai dan de eerste helft. Na rust kwam Antilopen zelfs voor met 7-6. Na tactische wissels die gelukkig goed uitpakten kon Tiel 2 de zege naar zich toe trekken met een eindstand van 10-11. Helaas is er niet veel geld opgehaald voor het goede doel Turkije, maar gelukkig wel twee punten meegenomen naar Tiel.

Voor Tiel 1 stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Vorige keer had ons vlaggenschip met 17-25 van Antilopen 1 verloren, maar toch was het team vastberaden om dit keer de punten mee naar Tiel te nemen. Op vrijdagochtend had Silvia nogmaals de scherpe analyse rondgestuurd zodat iedereen goed voorbereid de wedstrijd in kon. Shenna was nog geblesseerd, maar vond in Kim een waardig vervangster.

De beginfase liet wat weinig doelpunten zien aan beide kanten. Antilopen gaf zoals verwacht veel druk, waardoor er weinig kansen ontstonden. In het begin wisten de Tielenaren tweemaal op voorsprong te komen, 1-3 werd 3-4. Dit was voor Antilopen het signaal om een tandje bij te schakelen. Een run van 6 doelpunten zorgde voor een 9-4 tussenstand. Na een time out en een tactische vakwissel was de stand bij rust 12-9.

Direct na rust begon het bij Antilopen te lopen. In korte tijd schoten zij er 5 in en stond Tiel 1 tegen een achterstand van 8 punten aan te kijken: 17-9. Reden voor een time out om de achterstand niet nog verder op te laten lopen. De time-out en wederom een tactische wissel wierpen zijn vruchten af. 17-9 werd omgezet in een dragelijker 19-14. Het laatste kwartier werd het stuivertje wisselen en scoorden beide ploegen om beurten. De wedstrijd was gespeeld en bij een eindstand van 23-17 floot de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit.

Voor Tiel’72 1 waren dit dure punten die in Leusden bleven. De komende periode is er vakantie en dus speelt de Tielse selectie pas 18 maart weer, in eigen stad tegen Rust Roest uit Eindhoven. Rust Roest 1 staat op de laatste plek. Een mooie kans voor Tiel 1. Het 2e van Rust Roest staat één na laatste. Voor Tiel’72 2 de uitgelezen kans om de knappe 3e plek te behouden. Komt allen kijken en juich Tiel naar de overwinning.

Doelpunten: Gerhard (6), Pascal (4), Naomi (3), Thomas (2), Niels en Maureen