Tiel’72 kan de winst net niet pakken

Het was een pittig thuisweekend voor onze selectie. Tiel’72 2 stond voor de tweede keer tegenover PKC/Vertom 4 en ook deze ontmoeting eindigde in een gelijkspel: 11-11. Voor het eerste stond de tweede ontmoeting met Noviomagum op het programma. Het leek er even op dat Tiel’72 nog net langszij zou gaan komen, maar de Nijmegenaren gingen er met de winst vandoor: 17-18.

De vorige wedstrijd tegen PKC eindigde gelijk voor de ploeg van coach Linda Nijenhuis en dit keer was het doel helder: winnen! De start van Tiel’72 was meteen goed en er werd een 2-0 voorsprong op het scorebord genoteerd. Al snel gaat PKC meescoren en weten de Papendrechters terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk zoeken de ploegen met een 7-5 tussenstand de kleedkamers op.

De start van de tweede helft was voor PKC: de achterstand werd omgebogen naar 7-8. Coach Nijenhuis besloot voor een tactische wissel te gaan die goed uitpakte: het werd weer gelijk. De rest van de wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen Tiel’72 en PKC. Uiteindelijk was het PKC dat twee minuten voor tijd de 10-11 wist te scoren. Auke Links hield het hoofd koel en wist in de laatste minuut nog een doelpunt te verzilveren voor Tiel’72, waardoor er uiteindelijk genoegen genomen moest worden met een gelijkspel.

Ook Tiel’72 1 speelde in de vorige ontmoeting met Noviomagum uit Nijmegen gelijk. Voor beide ploegen stond er veel druk op deze wedstrijd, want het is een belangrijke in de strijd om handhaving. Noviomagum startte uiteindelijk het scherpst en noteerde als eerste een voorsprong: 0-2. Toch liet Tiel’72 zich niet uit het veld slaan en wist het zelfs de controle in de wedstrijd terug te pakken. Met krachtige aanvallen en een sterke verdediging werd de achterstand vakkundig omgebouwd naar een 8-4 voorsprong.

Noviomagum gaf zich niet gewonnen en kwam in de laatste minuten voor rust helemaal terug tot één doelpunt verschil. De ruststand was uiteindelijk 9-8. Na rust was duidelijk dat de winst niet cadeau gedaan zou worden. Tiel’72 wist dat het er een tandje bij moest doen, maar het was Noviomagum dat sterker uit de kleedkamers kwam. De Nijmegenaren wisten het gat van de korf ineens heel makkelijk te vinden, waardoor ze de voorsprong uitbouwden naar maar liefst zes doelpunten. Hierdoor werd de druk op Tiel’72 verder opgevoerd, want de spelers moesten alles geven om de wedstrijd te keren.

De thuisploeg toonde veerkracht en vechtlust en begon aan de comeback. Met een paar mooie doelpunten werd het gat steeds maar kleiner gemaakt, uiteindelijk zelfs tot maar één doelpunt verschil. Het publiek zat op het puntje van hun stoel, met goede hoop op een spectaculaire comeback. Helaas bleek de tijd niet in het voordeel van Tiel’72. Ondanks het harde werk lukte het niet om de achterstand om te buigen: 17-18.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Auke Links (2), Maike Brink (2), Fleur Hanssen, Tim van Zoest, Merlijn Köhler, Kim Brink, Niels van Ommeren, Sven Verwoert en Maureen van Aken

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Pascal van der Lans (5), Mariska Kocken (4), Gerhard Gouderjaan (4), Thomas van Maurik, Femke de Rooij, Marit van Bekkum en Naomi Coenhein