Selectie Tiel’72 trapt nieuw seizoen af met gelijkspel

Het nieuwe korfbalseizoen is afgelopen zaterdag weer van start gegaan. Voor ons vlaggenschip stond er een ontmoeting met Noviomagum in Nijmegen op het programma en voor het tweede een ontmoeting met PKC/Vertom 4 in Papendrecht. Helaas moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

Op de zonovergoten zaterdag reisde Tiel’72 2 af naar Papendrecht voor hun eerste competitiewedstrijd tegen PKC/Vertom 4. Dat het vizier nog niet op scherp stond, bleek al vroeg in de wedstrijd. Het scoren ging bij beide ploegen namelijk bijzonder lastig. PKC pakte een voorsprong en het lukte Tiel’72 met moeite om de achterstand te beperken tot twee doelpunten verschil.

In de tweede helft ging het opnieuw moeizaam, maar door een paar slimme wissels scoorde Tiel’72 ineens vier doelpunten op rij. Hierdoor kantelde de wedstrijd en stond Tiel’72 ineens met twee doelpunten voor en nog twaalf minuten op de klok. Lange tijd lukte het de verdediging om de boel dicht te houden, maar aanvallend lukte het niet om doelpunten te maken. Hierdoor maakte PKC de aansluitingstreffer met nog tien minuten te gaan. De slotfase was enorm spannend en de thuisploeg uit Papendrecht schoot 40 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen: 12-12.

Na een lange voorbereiding vertrok ons vlaggenschip zaterdag naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Noviomagum. De ploeg van trainer André van de Haar was vastberaden om de punten mee naar Tiel te nemen. De start van de Tielenaren was goed. Na twee goals van Naomi Coenhein en Gerhard Gouderjaan stonden de bezoekers met 2-5 voor. Deze voorsprong werd vastgehouden tot aan de rust, toen de ploegen de kleedkamers opzochten met een 7-10 tussenstand.

Door de goede start was het vertrouwen groot bij Tiel’72. Helaas ontbrak het aan de scherpte in de tweede helft, waardoor Noviomagum snel dichterbij kwam. De thuisploeg nam op een gegeven moment zelfs de voorsprong over bij een 12-11 tussenstand. Ook bij het vlaggenschip bleef het tot in de laatste seconden spannend. Pascal van der Lans schoot Tiel’72 twee minuten voor tijd opnieuw naar een voorsprong, maar vlak voor het laatste fluitsignaal schoot Noviomagum de gelijkmaker binnen: 14-14.

Doelpuntenmakers Tiel’72: Niels van der Vlerk (3), Gerhard Gouderjaan (3), Pascal van der Lans (3), Naomi Coenhein (2), Femke de Rooij, Damian Vos en Mariska Kocken