Zwaar weekend voor de selectie van Tiel’72 bij Noviomagum | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was wederom een puntloos weekend voor onze selectie uit in Nijmegen op bezoek bij Noviomagum. Tiel’72 2 ging met 25-16 onderuit tegen het tweede team van Noviomagum en ons vlaggenschip verloor met 22-16 van de Nijmegenaren.

Tiel’72 2 startte goed aan de wedstrijd, maar ook Noviomagum wist het gat van de korf goed te vinden. Met doelpunten van Luc van Harten, Kim Brink en Tijn van Ommeren pakten de bezoekers uit Tiel een 3-6 voorsprong. Tot tien minuten voor rust bleef het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen, maar bij een 10-10 gelijke stand gaf Noviomagum wat gas bij. Waar de thuisploeg ineens met scherp ging schieten, stokte de score voor Tiel’72. Dit resulteerde in een 15-11 ruststand.

Na rust wist Noviomagum de scherpte te behouden, waardoor ze uitliepen naar een comfortabele voorsprong van 18-11. Tiel’72 liet alles behalve de kop hangen en probeerde nog het beste van de wedstrijd te maken. Ook Mariska Kocken, Linda Nijenhuis en Emi Smit scoorden na rust nog een paar doelpunten, maar het tij kon niet meer gekeerd worden waardoor de thuisploeg de punten in Nijmegen wist te houden.

Voor Tiel’72 1 startte de wedstrijd beduidend minder goed tegen Noviomagum. De thuisploeg begon sterk en hadden het vizier direct op scherp, maar dit was bij Tiel’72 allerminst het geval. Gelukkig kwamen de bezoekers later toch op gang en werd het gat van de korf steeds vaker gevonden. Toch keek Tiel’72 al snel tegen een 11-5 achterstand aan en moest het in de achtervolging.

Met name de heren van Noviomagum waren loepzuiver, waardoor de thuisploeg ook na rust de voorsprong wist te behouden. Het lukte niet om Noviomagum bij te blijven houden, waardoor er uiteindelijk een 22-16 nederlaag op het scorebord stond.

Volgende week wacht voor de selectie een belangrijke pot tegen Antilopen, dus support is meer dan welkom! Tiel’72 2 bijt om 16:05 uur het spits af tegen Antilopen 2 in de Westroyenhal, met daarna Tiel’72 1 tegen Antilopen 1 om 17:25 uur.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Naomi Coenhein (6), Gerhard Gouderjaan (5), Pascal van der Lans (2), Niels van der Vlerk (2) en Shenna Sleurink