Zakelijke overwinning voor Tiel’72 op Keizer Karel | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde afgelopen weekend wederom apart van elkaar. Tiel’72 reisde af naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen DeetosSnel 4 en Tiel’72 1 vertrok naar het zonnige Nijmegen voor een wedstrijd op gras tegen Keizer Karel. Tiel’72 2 rekende eenvoudig af met DeetosSnel 4: 9-18.

Keizer Karel is tegenwoordig een van de weinige clubs die nog op gras korfbalt en dat is niet voor iedereen even prettig. Femke de Rooij durfde het vanwege haar eerdere knieblessure niet aan om op gras te spelen, waardoor Maureen van Aken in de basis startte. Gelukkig was er over het weer niets te klagen en had de ploeg van trainer Daan van der Klis op donderdag al even getraind op gras. Toch was het wel even wennen om op gras te spelen in plaats van het vertrouwde kunstgras.

Beide partijen hadden een trage start, want na zeven minuten gespeeld te hebben stond er pas 1-1 op het scorebord. Pascal van der Lans viel op dat moment uit door een enkelblessure, waardoor Merlijn Köhler zijn debuut maakte in het eerste. De hele eerste helft ging gelijk op en met een ruststand van 7-9 gingen beide ploegen de kleedkamers in. Tijdens de bespreking werd geconcludeerd dat Tiel’72 niet alles liet zien wat zij konden, dus dat moest anders.

De tweede helft verliep nog steeds niet zoals het zou moeten en de ploegen bleven gelijk op gaan. Tot overmaat van ramp viel ook Jesper van Valburg uit met een enkelblessure, ongeveer tien minuten na rust. Robbin de Vries verving hem en scoorde direct een doelpunt. Met drie A-spelers in het veld ging Tiel’72 stug verder en vlak voor het einde van de wedstrijd debuteerde ook Anouk Boudewijn in de hoofdmacht. Zij scoorde direct een doelpunt en bracht de stand op 14-15 met nog een paar minuten op de klok. Uiteindelijk won Tiel’72 met 15-17 na een moeizame wedstrijd.

Volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Thuis wacht DUKO 1 om 15:30 uur. Hierna wordt het seizoen leuk afgesloten met een kampioenenparade, barbecue en een knallend feest! Wij hopen jullie allemaal te zien op 18 juni, tot dan!

Doelpuntenmakers: Maureen van Aken 4, Naomi Coenhein 3, Merlijn Köhler 3, Pascal van der Lans 2, Anouk Boudewijn, Jennifer van den Eshof, Sierd Hettema, Joost van den Hul en Robbin de Vries