Wedstrijd Tiel’72 in het teken van afscheidnemende spelers | Korfbalvereniging Tiel'72

Een mooie seizoensafsluiter afgelopen zaterdag voor de selectie van Tiel’72, met name voor degene die gaan stoppen met het spelen in deze selectie. Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip speelde Tiel’72 2 hun wedstrijd tegen de kampioen van hun poule: Vriendenschaar. Tiel’72 kon lang en goed partij bieden, maar moest helaas het hoofd buigen: 11-18. Daarna was het de beurt aan Tiel’72 1 en DUKO 1, een wedstrijd die tot in de slotseconden spannend bleef.

Ook de uitwedstrijd bij DUKO eerder dit seizoen was spannend, want toen maakte Tiel’72 in de slotseconden de gelijkmaker. Opnieuw ging het de gehele wedstrijd gelijk op. Met een nieuwe samenstelling in de twee vakken vanwege blessures en de wens van een aantal vertrekkende spelers om nog eenmaal op dit niveau samen te kunnen spelen, was het in de beginfase even zoeken en wennen. Een gelijk opgaande eerste helft waarin weinig doelpunten vielen zorgde voor een 5-6 ruststand in ons nadeel.

Tijdens de rust gaf het team bij elkaar aan dat het baltempo – ondanks de hitte – toch omhoog moest en dat de ploeg verdedigend alerter moest zijn, met name in de paalzone. De start van de tweede helft was nog voor DUKO, want zij kwamen op een 6-9 voorsprong. Daarna kwamen wij er beter in en gingen we via een 10-10 tussenstand naar een 13-12 voorsprong. Ondertussen was het wel tijd geworden voor een aantal publiekswissels: Silvia, Jennifer en Thomas namen met een lach en een traan afscheid na een zeer mooie en lange tijd in de selectie. 

De wedstrijd was nog niet gespeeld want DUKO had weer gelijkgemaakt en probeerde het spel vertragend en sluw uit te spelen. Dat is ze niet gelukt, want onze aanval kreeg nog één keer de bal en invaller Marleen wist een strafworp te forceren. Koelbloedig rondde ze deze af en de scheidsrechter floot daarop direct af. Een mooi resultaat in deze laatste wedstrijd: 14-13.

Na de wedstrijd namen we ook nog afscheid van Joost die naar zijn oude club Wageningen gaat en Jesper die gaat studeren in Noorwegen. Beiden veel succes!

Rest ons nog het publiek te bedanken dat ons dit seizoen meerdere malen zowel uit en thuis erg gesteund heeft, bedankt en tot volgend seizoen.

Doelpuntenmakers: Naomi (3), Jennifer (2), Silvia (2), Damian (2), Marleen, Femke, Thomas van M, Thomas v.d. W. en Sierd.