Voorbeschouwing op het nieuwe seizoen van de selectie | Korfbalvereniging Tiel'72

Maar allereerst nog even terugkijken op 2019-2020. Beide selectieteams draaiden een goed voorseizoen en eindigden in de middenmoot van de veldcompetitie. Daarna was het tijd voor het zaalseizoen. Tijdens het zaalseizoen werden er veel krakers gespeeld, waarbij de wedstrijden vaak met één doelpunt verschil beslist werden. Het vlaggenschip van Tiel’72 zat koploper VIKO dan ook flink op de hielen. Met slechts één punt achterstand op VIKO, voelde de ploeg uit Vianen onze hete adem. Het beloofde een ontzettend spannend einde te worden, maar helaas. Daar kwam het alom bekende virus COVID-19. Einde seizoen 2019/2020.

Sinds juni mogen we weer het veld op en dat hebben we dan ook massaal gedaan. Op de maandag- en woensdagavonden zijn er trainingen georganiseerd waarbij soms wel meer dan 50 personen aanwezig waren. Ik wil dan ook iedereen bedanken die hier een steentje aan heeft bijgedragen, maar in het bijzonder Jennifer en Kalijn voor hun mooie filmpjes en trainingen.

Wat ook in die tijd is gebleken, is dat we het zó gemist hebben om weer lekker te gaan korfballen. Niet alleen de sporters zelf, maar ook de trainers en coaches, de vrijwilligers en alle supporters van welk team dan ook. Wat hunkeren we er weer naar om met zijn allen lekker bezig te zijn.

Voor de selectie is de voorbereiding volop bezig. Op 15 augustus was de officiële start van de voorbereiding en nu inmiddels zijn we een paar oefenwedstrijden verder. We kunnen dan ook wel zeggen dat het spel er weer meer en meer wordt ingeslepen. Helaas kampen we wel met een aantal blessures, zowel bij 1 als bij 2. Hopelijk zijn deze van korte duur! Nieuw in de selectie is Janine van Schie, afkomstig van DVO. Daarnaast zijn Tim van Aken en Femke de Rooij toegevoegd aan de selectie, zij komen door vanuit onze eigen jeugd.

Vanaf 5 september kunnen we vol aan de bak. Wij – Mathijs, Hielke en André – hebben er weer ontzettend veel vertrouwen in dat we er met de selectie een mooi seizoen van gaan maken. En wat is nou een mooi seizoen? Gezelligheid? Kampioenschap? Groei? Prestatie? Dat je er als team staat, gedurende het seizoen verder groeit en natuurlijk dat je plezier hebt met zijn allen. Het is een beetje het kip en ei verhaal. Zonder plezier, geen prestatie. Zonder prestatie, geen plezier. En prestatie is niet zozeer winnen, maar groeien als team en als individu.

We kunnen niet wachten om jullie allen weer te zien en spreken op of langs het veld. Laten we er een mooi seizoen van maken!

Groet!

Mathijs, Hielke, André