Update coronavirus en korfballen bij Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen dinsdag is er weer een persconferentie geweest waarbij Mark Rutte heeft aangekondigd dat de meeste maatregelen in strijd tegen het coronavirus worden verlengd. Toch zijn een aantal maatregelen versoepeld, waaronder het sporten voor jongeren. In dit bericht lees je wat dit betekent voor onze korfbalsport, op ons geliefde sportpark. 

Kinderen tot en met 12 jaar (kangoeroes t/m D) kunnen onder begeleiding samen buiten sporten, en dus het trainen weer oppakken. Voor de jongeren van 13 tot en met 18 jaar (C t/m A) geldt hetzelfde, maar dan wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand-regel. De gemeenten maken hierover afspraken met de sportverenigingen in de buurt, waardoor het kan zijn dat er verschillen ontstaan tussen gemeenten onderling. 

Voor Tiel’72 geldt het volgende. Het sportpark is vooralsnog gesloten door de gemeente Tiel en tot nader bericht blijft dit zo. Dit betekent dat er nog niet gesport kan worden op sportpark Rauwenhof. Zodra hier meer over bekend is, brengt Tiel’72 de leden hiervan op de hoogte 

In de tussentijd gaan JTC en TC een plan maken, hoe de versoepelde maatregelen voor het sporten het beste toegepast kunnen worden. Alleen op deze manier kunnen de trainingen weer opgepakt worden, met inachtneming van alle regels. 

Zodra meer bekend is worden jullie hier weer over geïnformeerd via de daarvoor gebruikelijke kanalen (nieuwsbrief, website en sociale media).