Toppers Tiel ’72 C1 worden vijfde op NK 1e klasse | Korfbalvereniging Tiel'72

Op zaterdag 22 juni startte de dag voor de spelers van de C1 iets anders dan normaal. Na een gezamenlijk ontbijt bij trainer en coach Luc, vertrok de selectie van 14 spelers naar Ridderkerk.

Daar speelden zij namelijk op het NK 1e klasse toernooi. De spelersbus met supporters vertrok op hetzelfde moment en al snel zag het oranje bij korfbalvereniging KCR.

De eerste wedstrijd was tegen BEP. De eerste minuten gleden de meeste zenuwen weg bij de spelers en zorgden zij voor het ene na het andere juichmoment aan de kant.
Met een mooie overwinning van 14-7 hadden ze de eerste punten binnen.

Het was een warme dag, dus tussentijds wat rust was wel fijn. Al snel maakten ze zich op voor de tweede wedstrijd tegen Vitesse.

Helaas vielen de doelpunten aan de verkeerde kant en verloren ze die wedstrijd. Maar desalniettemin was het een feestje langs de lijn! Met spandoeken, trommels, persoonlijke liedjes en oranje ballonnen, liet het Tielse publiek de hele dag van zich horen.

De derde poulewedstrijd tegen Amicitia was een spannende. Het zou op onderling resultaat uitkomen bij een overwinning en dus moesten er genoeg doelpunten gaan vallen.

Helaas ging het de gehele wedstrijd gelijk op en verloor de C1 deze wedstrijd net met 10-9. Achteraf zou Amicitia kampioen worden op dit toernooi en mag de C1 uit Tiel dus niet klagen met deze uitslag.

Door de sterke tegenstanders in de poule, speelden de Oranje Toppers de laatste wedstrijd om de 5e en 6e plek. Het doel was duidelijk: “Het toernooi sluiten we met een mooie overwinning af!”

De tegenstander werd Exakwa. Het bleek geen spannende wedstrijd te worden, want de Tielenaren wonnen met 9-4!
Hoe mooi om vijfde van Nederland te worden en als supportersclub nog even apart genoemd te worden!

De spelers en stafleden kijken terug op een geweldige dag. Een bekroning van een prachtig korfbalseizoen, die velen nooit meer zullen vergeten!