Tielse RTC-talenten oefenden tegen België onder de 17 | Korfbalvereniging Tiel'72

Marleen, Meike en Kyra van Tiel’72 A1 en Rens, Auke, Marit en Roos van Tiel’72 B1 zijn geselecteerd voor het RTC Zuid-team. Afgelopen maandagavond 27 september speelden zij een oefenwedstrijd tegen het nationale team van België onder de 17 jaar, in het Belgische Merksem.

Marit en Kyra waren de eerste Tielenaren die in actie kwamen. In het begin liep het nog wat stroef. Hoewel er goede kansen werden gecreëerd door de Tielse dames, wilde de bal er maar niet in. Een uitstekend spelende heer van België had veel rebounds, waardoor herhalen niet altijd mogelijk was. Het spel werd omgegooid en Kyra ging rebounden, waardoor de mannen konden gaan aanvallen samen met Marit. Dit pakte goed uit voor het RTC-team, maar de achterstand kon niet meer worden omgebogen voor de rust.

Na rust mochten ook de andere RTC-talenten aantreden. Rens, Auke en Marleen kwamen in de ploeg en konden direct aan de bak. Met name door de lengte van Auke en Rens was RTC Zuid de baas onder de korf, maar ook Marleen stond haar ‘mannetje’ en pikte een mooi doelpunt mee. Later kwamen Meike en Roos ook in de ploeg. Waar Meike behoorlijk pech had dat haar befaamde omdraaiballetjes er niet in wilde, wist Roos drie strafworpen te versieren (en te scoren) doordat ze veel te snel was voor haar Belgische tegenstander. Meike stond sterk in de rebound en in de aangeef, waardoor haar medespelers veel tot scoren konden komen. De eindsprint van de RTC-ers kwam ook in de tweede helft te lat, waardoor de wedstrijd werd verloren met één punt verschil.

Het RTC-team was erop gebrand om de tweede wedstrijd te winnen en dat was duidelijk te merken. Auke stond goed te rebounden, Roos was weer snel als altijd, Meike was lekker aan het rebounden en pakte veel aangeef en ook Marit maakte het de Belgische dames knap lastig met haar snelle en gevaarlijke aanvallen. De Belgen hadden het dan ook moeilijk met het RTC-team. Aan het eind van de eerste helft werd Roos vervangen door Kyra vanwege een pijnlijke enkel.

In de tweede helft was het de beurt aan Rens, Marleen en Kyra. Zij trokken het goede spel van de eerste helft door en pakten allemaal een doelpuntje mee. Ook Meike draaide nog even mee in de tweede helft. Marleen tekende voor het laatste Tielse doelpunt van de avond, maar na het eindsignaal was er onduidelijkheid over wie de winnaar was. De spelers en de toeschouwers waren het in ieder geval unaniem eens dat de wedstrijd is gewonnen door het RTC-team.

Doelpuntenmakers: Roos 4, Marleen 3, Kyra 3, Rens 1, Auke 1, Marit 1