Tiel’72 werkt aan doelsaldo in Roosendaal | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd tegen Keep-Fit ’70 op het programma voor het vlaggenschip van Tiel ’72. De eerste wedstrijd werd met 17-8 gewonnen en de ploeg was gebrand om vertrouwen te tanken voor de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen ACKC.

Het tweede van Tiel ’72 speelde afgelopen donderdag tegen Tilburg en won met 18-21. Door deze overwinning werden de promotiewedstrijden veiliggesteld en eindigde Tiel’72 2 met nog één wedstrijd te gaan als groepswinnaar van de poule.

Bij Tiel’72 1 startte Maureen in de basis, omdat Silvia werd verrast en werd meegenomen voor haar vrijgezellenfeest. De Tielenaren lieten vanaf minuut 1 zien waar ze voor waren gekomen, namelijk de taken uitvoeren met de juiste focus van begin tot eind. De Tielenaren hadden het veldoverwicht op alle fronten en liepen uit naar een voorsprong en ruststand van maar liefst 3-14.

Voor de tweede helft was het belangrijk om de voorsprong verder uit te bouwen met goed verzorgd spel. De Tielenaren speelde een degelijke tweede helft wat resulteerde in een eindstand van 8-25.

Een mooi eindresultaat in aanloop van de laatste poulewedstrijd tegen ACKC, waar vorige keer gelijk werd gespeeld. Het beloofd een spannende laatste ronde te worden aangezien Juliana, ACKC en Tiel’72 nog strijden voor de eerste en tweede plek in de poule. Alleen de nummers 1 en 2 komen in aanmerkingen voor de twee promotiewedstrijden.

Daarom kan Tiel’72 1 alle support gebruiken aanstaande zaterdag! De wedstrijd begint om 16:35 uur in Sporthal de Jager te Giessen.

Doelpuntenmakers: Jesper van Valburg 5, Maureen van Aken 4, Naomi Coenhein 4, Thomas van der Wal 4, Jennifer van den Eshof 3, Pascal van der Lans 3, Sierd Hettema en Femke de Rooij