Tiel’72 verslaat concurrent Sparta in een sterke wedstrijd | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 trad afgelopen weekend aan tegen de selectie van Sparta uit Nijkerk. Tiel’72 zorgde voor een mooie warming-up voorafgaand aan de wedstrijd van ons vlaggenschip. Met mooie rebounds en een nog mooier aanvalsspel won Tiel’72 met 11-23 van Sparta 2. Al meerdere keren wist Tiel’72 2 meer dan twintig doelpunten te maken in een wedstrijd.

Daarna was het de beurt aan Tiel’72 1, maar Sparta 1 schoot uit de startblokken. Naast de regendruppels vielen ook de doelpunten voor de thuisploeg in een rap tempo. Sparta, dat nog ongeslagen was aan het begin van de wedstrijd, lijkt samen met KVZ en Tiel’72 te gaan strijden om het kampioenschap. Ondanks het goede begin van Sparta wist Tiel’72 zich terug te knokken en werd het uiteindelijk een gelijk opgaande eerste helft. Pascal van der Lans schoot met scherp in de eerste helft en wist maar liefst vijf keer de korf te vinden. Mede dankzij zijn scherpte gingen de bezoekers uiteindelijk met een 9-12 voorsprong de kleedkamers in.

Na rust was het opnieuw Sparta dat sterk begon. Het verschil bleef gedurende de hele wedstrijd steken op twee à drie punten. Het lukte de ploeg van trainer Daan van der Klis maar niet om deze voorsprong uit te breiden naar vier doelpunten of meer. Sparta bleef aanhaken en greep iedere kans aan om alsnog voor de winst te gaan. Zo kwamen zij uiteindelijk terug tot 16-17 met nog een minuut of tien te gaan. Toch was het Tiel’72 dat, mede door tactische ingrepen en hard werken, de wedstrijd over de streep trok. De scheidsrechter floot af bij een 17-19 eindstand op het scorebord in het voordeel van Tiel’72.

Deze twee behaalde punten laten zien dat Tiel’72 het beste uit de competitie wil halen. De volgende uitdaging wordt HKC uit Hengelo om 15:30 uur op het eigen Sportpark Rauwenhof. Voor Tiel’72 2 staat er volgend weekend geen wedstrijd op het programma, omdat HKC 2 zich eerder dit seizoen terugtrok uit de competitie.

Doelpuntenmakers: Pascal (6), Maureen (3), Gerhard (2), Marleen (2), Naomi (2), Thomas (2), Femke en Sierd.