Tiel’72 verliest koppositie in Nijmegen | Korfbalvereniging Tiel'72

Het eerste van Tiel’72 is bij de eerste competitiewedstrijd onder aangescherpte coronamaatregelen niet als winnaar uit de bus gekomen. Zonder publiek langs de lijn werd er verloren van Keizer Karel in Nijmegen: 13-8.

Het tweede kwam eerder op de dag niet verder dan een 16-16 gelijkspel tegen Viko in Vianen. Ondanks het regenachtige weer lukte het toch om een livestream te verzorgen vanuit Nijmegen, zodat het fanatieke publiek vanuit huis de wedstrijd kon volgen. Het begin van de wedstrijd verliep stroef voor Tiel en er werd maar weinig gescoord. Hierdoor kon Keizer Karel uitlopen naar een 5-2 voorsprong. Aan het eind van de eerste helft ging Tiel iets beter schieten, waardoor de stand werd teruggebracht naar 7-6. Hiermee gingen beide teams de kleedkamer in voor de rust.

De boodschap van trainer Mathijs Ramaker was duidelijk voor de tweede helft: meer beweging zoeken vanuit de paal en op die manier tot korte kansen komen. Door de aanhoudende regen werd het grasveld in Nijmegen omgedoopt tot een modderpoel, waardoor het snelle bewegen lastig werd gemaakt. Het was duidelijk te zien dat Tiel’72 hier meer moeite mee had dan Keizer Karel. Ondanks de verschillende wissels aan de kant van Tiel, zag het de tegenstander verder uitlopen. Uiteindelijk wist Tiel slechts twee keer de korf te vinden in de tweede helft, waardoor Keizer Karel een vrij comfortabele overwinning wist te behalen.

Het verlies bij Keizer Karel betekent dat Tiel’72 de koppositie heeft afgestaan in de poule. Met nog drie wedstrijden te gaan tot de zaal, staat Tiel’72 nu op een derde plaats.

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (2), Kalijn Boneschansker, Jennifer van den Eshof, Sierd Hettema, Thomas van Maurik, Jesper van Valburg en Thomas van der Wal