Tiel’72 verlengt opnieuw met succesvol trainerstrio | Korfbalvereniging Tiel'72

Korfbalvereniging Tiel’72 heeft de samenwerking met Mathijs Ramaker, Hielke de Rooij en André Kuipers opnieuw verlengd. Vorig jaar promoveerden Tiel’72 1 en 2 naar de 2e klasse in zowel de zaal als op het veld. Beide ploegen doen het ook in een klasse hoger erg goed.

Het trainerstrio werkt nauw samen, waarbij Ramaker de hoofdtrainer is van Tiel’72 1 en De Rooij van Tiel’72 2. Kuipers ondersteunt beide teams zoveel mogelijk.

,,Volgend jaar mijn derde seizoen als trainer/coach van de selectie, samen met Mathijs en André”, aldus De Rooij. ,,Tiel’72 2 is natuurlijk het team waar ik het meest aan de touwtjes trek, maar ik zie het toch meer als een trio-baan en hecht veel waarde aan onze samenwerking.” De Rooij gaat volgend jaar vooral voor een goede sfeer en zeker ook mooie resultaten.

Ook Ramaker is blij dat hij er nog een jaar aan vast plakt bij de selectie van Tiel’72: ,,We zien dat de selectie een mooie groeisprong maakt en vinden het met z’n drieën ontzettend mooi om dit volgend seizoen ook weer te mogen begeleiden.”

Hoewel Kuipers naast Tiel’72 ook bij andere clubs betrokken is, heeft hij het in Tiel goed naar zijn zin: ,,Hoe gaaf is het als je mag werken met een groep die er keihard voor gaat en ook nog eens veel potentie heeft. Daarnaast is er een goede balans tussen leergierigheid en gezelligheid.” Kuipers is daarnaast ook erg te spreken over de samenwerking met De Rooij en Ramaker: ,,Samen met Hielke en Mathijs zit ik goed op mijn plek, we vullen elkaar goed aan.”

Zowel Tiel’72 1 als Tiel’72 2 promoveerden vorig jaar naar de 2e klasse op het veld en in de zaal. Op het veld staan beide ploegen op dit moment in de middenmoot, maar de ploegen zijn aan elkaar gewaagd dus het kan nog alle kanten op tijdens de tweede helft van het veldseizoen. Tiel’72 1 draait tijdens het zaalseizoen bovenin mee en Tiel’72 2 staat op dit moment vierde, maar kijkt nog altijd naar boven.

Niet alleen de selectie van Tiel’72 is de laatste jaren goed bezig, maar ook de jeugdteams doen het erg goed de laatste tijd. Zo komen de D1, C1 en B1 alle drie uit in de Hoofdklasse en staat de A1 ruim bovenaan in de 1e klasse. De C1 en B1 zijn zelfs nog in de race voor de Kampioenschappen van Nederland.