Tiel’72 start sterk aan nieuwe competitie | Korfbalvereniging Tiel'72

Na bijna twee maanden rust was het afgelopen zaterdag 10 september weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van een nieuw seizoen. Voor de selectie van Tiel’72 stonden er verschillende tegenstanders op het programma. Tiel’72 2 trapte af tegen Wageningen 6 en voor Tiel’72 1 stond er een ontmoeting met Achilles 1 uit Almelo op het programma. Tijdens de wedstrijd van Tiel’72 2 werd het publiek – ondanks de harde regen – verwend met veel doelpunten. De thuisploeg sloeg snel een gat en gaf dit niet meer uit handen: 22-12.

Voor de wedstrijd van Tiel’72 1 klaarde het weer wat op en ook het vlaggenschip schoot net als het tweede goed uit de startblokken met een 3-0 voorsprong. Toch liet de ploeg van trainer Daan van der Klis verdedigend wat steekjes vallen, waardoor Achilles terugkwam tot 5-5 via een aantal vrije ballen. Reden voor Van der Klis om een time-out aan te vragen en orde op zaken te stellen. Dit resulteerde gelijk in beter spel, met name verdedigend. Mede door de sterke verdediging wist de thuisploeg uit te lopen naar een ruststand van 11-7.

Ook na rust trok Tiel’72 het goede niveau door, waardoor Achilles niet meer in de buurt kon komen. Met een eindstand van 23-14 noteerde Tiel’72 een heel mooi begin van de competitie. In de volgende speelronde wacht HKC in Utrecht voor de selectie en ook zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen.

Doelpuntenmakers: Pascal (4), Gerhard (4), Sierd (3), Naomi (3), Femke (3), Maureen (3), Marleen (2) en Niels.