Tiel’72 sluit eerste helft veldseizoen af met winst op DKB | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen zaterdag stond de laatste buitenwedstrijd voor 2021 op het programma. De selectie van Tiel’72 reisde af naar Best voor de wedstrijd tegen DKB. Tiel’72 2 speelde voorafgaand aan het vlaggenschip ook tegen DKB en boekte een mooie overwinning: 9-14. Hoewel de doelpunten moeizaam vielen, zag het spel er goed verzorgd uit. Tiel’72 2 kan met vertrouwen naar de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Vriendenschaar woensdagavond.

Coach Daan van der Klis had een kleine wijziging gemaakt in de samenstelling van de vakken. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de vakken wat meer in evenwicht zijn. Het leek even alsof de Tielenaren een momentje nodig hadden om aan elkaar te wennen, waardoor DKB de score opende. Gelukkig duurde dit niet lang en tekende Pascal voor de gelijkmaker: 1-1. Daarna liet het volgende doelpunt even op zich wachten. Het duurde maar liefst negen minuten voordat de korf weer werd gevonden door een van de ploegen. Silvia maakte een mooi afstandsschot en bracht de bezoekers voor het eerst op voorsprong: 1-2.

Ook het volgende doelpunt viel niet vanzelf. DKB had moeite met de verdedigende druk van Tiel’72. De ploeg van Van der Klis onderschepte de nodige ballen in de aanvallen van de thuisploeg. Na 17 minuten korfballen stond het pas 3-5. Na een korte time-out van de coach kwam de ploeg uit Tiel iets beter in het spel en was de ruststand uiteindelijk 5-10 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust opende Joost gelijk de score in de eerste aanval: 5-11. Beide ploegen lieten duidelijk merken dat ze voor de punten wilden gaan. Ook al scoorde Tiel’72 na rust wat makkelijker dan in de eerste helft, het lukte niet om afstand te nemen van DKB. De ploeg uit Best bleef aardig meescoren. Femke zat lekker in de wedstrijd en wist haar doelpunten in de tweede helft te verdubbelen. Pascal werd uiteindelijk topscoorder van de wedstrijd met 5 doelpunten. Na wat goede aanvallen van de bezoekers was de eindstand uiteindelijk 16-22.