Tiel’72 revancheert zich met goede overwinning op AKC | Korfbalvereniging Tiel'72

Voor de selectie van Tiel’72 stond er dit weekend een ontmoeting met AKC uit Almelo op het programma. Na het gelijkspel van vorige week tegen Devinco wilde de selectie de punten graag in Tiel houden. Tiel’72 2 had een sterke start tegen AKC 2, maar in de tweede helft stortte het spel in waardoor AKC terug wist te komen tot 12-12. Gelukkig hield Tiel’72 2 het hoofd koel en werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 14-12.

Het vlaggenschip kende ook een goede start van de wedstrijd. Marleen en Femke openden de score met twee afstandsschoten, waardoor de sfeer bij het publiek er gelijk al goed in zat. In de eerste helft lukte het Tiel’72 goed om te herhalen door de sterke rebound en het zoeken naar de juiste kansen. Hierdoor begonnen uiteindelijk ook de doelpunten te vallen. AKC kwam daarnaast moeilijk tot scoren, omdat de verdediging bij de thuisploeg als een huis stond. Met een ruststand van 8-4 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Tiel’72 kwam goed de kleedkamers uit en bouwde de voorsprong verder uit met drie doelpunten. Verdedigend werd de ploeg van trainer Daan van der Klis nog scherper, waardoor de aanvallen bij AKC ontregeld worden. Ondanks het goede verdedigende werk vielen er twee doelpunten aan de kant van AKC. Gelukkig hield de thuisploeg de scherpte en reageerde het met een doelpuntenreeks van zeven doelpunten, waardoor er uiteindelijk een verschil ontstond van twaalf doelpunten: 21-9.

Volgend weekend reist de selectie af naar Sparta in Nijkerk.

Doelpuntenmakers: Gerhard (5), Femke (4), Pascal (4), Marleen (3), Thomas (2), Naomi (2) en Maureen.