Tiel’72 ondanks nederlaag tegen Animo gepromoveerd naar de eerste klasse | Korfbalvereniging Tiel'72

Tiel’72 heeft dit weekend geschiedenis geschreven met de promotie naar de eerste klasse! De wedstrijd tegen Animo ging helaas verloren met 16-15, maar dat weerhield iedereen niet van een feestje. Het is voor het eerst dat de hoofdmacht uit gaat komen in de eerste klasse en dat moet natuurlijk gevierd worden! Ook Tiel’72 2 en 3 promoveren volgend zaalseizoen.

Vorige week had Tiel’72 2 het erg lastig tegen Rust Roest 3 die de korf makkelijk wist te vinden. De ploeg speelde ’s ochtends vroeg in Eindhoven, tegelijk met onze A1, en ook deze week wist Rust Roest 3 de korf makkelijk te vinden. Ondanks de ruime nederlaag van 31-14 wist Tiel’72 2 promotie naar de eerste klasse toch te behalen. Dankzij de goede prestaties van het team in de reguliere zaalcompetitie is de ploeg uiteindelijk bij de acht beste nummers twee geëindigd, die ook promoveren naar de eerste klasse. Ook Tiel’72 3 moest een ruime achterstand van zeven doelpunten goed maken tegen SKF om rechtstreeks te promoveren. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 20-23 voor SKF. Toch promoveert ook Tiel’72 3 volgend zaalseizoen. Zij komen dan uit in de tweede klasse.

Voor Tiel’72 1 lag het allemaal dichterbij elkaar. Om de tweeluik te winnen en promotie in eigen hand te houden, moest er met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen worden omdat de vorige wedstrijd in 11-13 was geëindigd in het voordeel van Animo. De start van Tiel’72 was best aardig met een kleine voorsprong, maar al snel pakte Animo het initiatief in de wedstrijd weer over. Het lukte Tiel’72 om bij te blijven, maar niet om een voorsprong te pakken. Bij de rust stond er een achterstand van twee doelpunten op het scorebord.

Na rust liep Animo verder uit naar vier doelpunten verschil. Tiel’72 bleef knokken, maar het lukte lange tijd niet om dichterbij te komen. Aan het eind van de wedstrijd trok de ploeg van trainer Daan van der Klis nog een eindsprintje met onder andere een doelpunt van invaller Thomas van Maurik. Helaas kwam de eindsprint te laat, waardoor er alsnog een 16-15 eindstand op het scorebord stond in het voordeel van Animo. Het feestje was er echter niet minder om bij de T-side, want promotie naar de eerste klasse was ondanks de nederlaag gewoon binnen! Hoewel de promotiewedstrijden voor onze gehele vereniging niet goed zijn verlopen, zijn er toch drie teams gepromoveerd door een sterk zaalseizoen!

Na de wedstrijd in de Randhorst vertrok de bus – geregeld bij onze sponsor Krol Reizen – met gierende banden naar onze kantine voor een goed feestje en een huldiging voor onze selectie. Dank aan iedereen voor een onvergetelijke avond, met name de kantinecommissie voor het geslaagde feestje en de supporters van de T-side! Nagenieten kan met de foto’s op onze Facebook-pagina!