Tiel’72 laat kostbaar punt liggen tegen ACKC | Korfbalvereniging Tiel'72

De zaalcompetitie is opnieuw begonnen voor Tiel’72 nadat deze meer dan 2 maanden heeft stilgelegen. Voor Tiel’72 2 stond een ontmoeting met DSC 4 op het programma en Tiel’72 1 trad aan tegen ACKC 1. Beide teams speelden thuis en gelukkig was er ook weer een hoop publiek langs de lijn! Tiel’72 2 won overtuigend met 21-13 van DSC en startte de competitie dus erg sterk.

In de nieuwe vorm van de competitie is het belangrijk dat je zoveel mogelijk punten pakt om de kruisfinales te kunnen spelen. De selectie had deze week een lange voorbereiding met drie trainingen, dus aan de voorbereiding heeft het zeker niet gelegen. Toch kwam Tiel’72 opnieuw snel met 4-1 achter, net als bij de vorige ontmoeting met ACKC. Na een paar minuten wist Tiel’72 de achterstand weer recht te trekken naar een 5-5 gelijke stand. Het ging de gehele eerste helft gelijk op, maar toch wist de thuisploeg voor rust een gaatje te slaan van 4 doelpunten.

Ook nadat de ploegen weer uit de kleedkamer kwamen, bleef het gat van 4 doelpunten lang staan op het scorebord. Tot het schotpercentage van Tiel’72 ineens hard achteruit ging en ACKC terugkwam tot 2 doelpunten verschil. Het lukte Tiel’72 niet om de voorsprong te behouden en vlak voor het einde van de wedstrijd kwam ACKC zelfs één doelpunt voor te staan. Vlak voor het eind van de wedstrijd versierde Jennifer van den Eshof een strafworp die zij koelbloedig afmaakte, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 17-17 gelijkspel. Een matige eindfase heeft Tiel’72 uiteindelijk de das om gedaan.

De selectie van Tiel’72 reist volgende week af naar Oud-Gastel voor een wedstrijd tegen de selectie van Juliana. Ook deze week gaan beide ploegen er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen.

Doelpuntenmakers: Joost (3), Femke (3), Pascal (2), Naomi (2), Silvia (2), Jesper (2), Stanly, Jennifer en Thomas.