Tiel’72 kan niet stunten tegen koploper Tilburg | Korfbalvereniging Tiel'72

Na een lange en zware zaalperiode en een pittige wedstrijd tegen DOT heeft de selectie twee weken vrij gehad om daarna de competitie weer goed op te pakken. Hoewel Tiel’72 2 sterk begon tegen Tilburg 2, lukte het niet om de punten mee naar huis te nemen: 16-14. Ook Tiel’72 1 kon niet voor een stunt zorgen: 18-16.

De wedstrijd tussen Tiel’72 2 en Tilburg 2 ging lang gelijk op. Op een gegeven moment pakten de Tielenaren een voorsprong van twee punten, maar na rust kwam Tilburg aardig terug en gingen steeds zuiverder schieten. Zo werd uiteindelijk een 16-14 eindstand genoteerd in het voordeel van Tilburg.

Trainer Daan van der Klis van Tiel’72 1 zag kansen om de competitie om te gooien tegen koploper Tilburg. De bezoekers uit Tiel begonnen goed aan de wedstrijd en konden lang meekomen met Tilburg. Er werden mooie aanvallen neergezet die ook mooie doelpunten opleverden. Met vrije ballen had Tiel’72 de strenge scheidsrechter niet mee. Bij een teentje op de lijn werd de bal gelijk op de strafworpstip gelegd.

Tilburg bleef twee doelpunten voorsprong behouden, tot het moment dat de bezoekers uit Tiel de achterstand wisten te verkleinen tot één punt bij 15-14. Even dacht Tiel’72 het gaatje te kunnen dichten, maar Tilburg wist de voorsprong van twee doelpunten vast te houden waardoor uiteindelijk een 18-16 eindstand op het scorebord stond.

Doelpuntenmakers: Pascal (5), Joost (3), Thomas (2), Silvia (2), Jennifer (2), Naomi en Niels