Tiel’72 grijpt opnieuw naast de winst | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 ontving dit weekend Tilburg op het eigen sportpark. Voorafgaand aan de hoofdmacht speelde het tweede team tegen Tilburg 2. Deze week werden er wederom weinig doelpunten gemaakt, maar met behulp van verschillende aspiranten werd de wedstrijd met 10-9 gewonnen. Hierna was het de beurt aan Tiel’72 1 om aan te treden tegen Tilburg 1.

Er stond een mooie groep supporters langs de lijn voor het eerste. Jennifer opende de score met een mooi uitgespeelde kans. Na de 1-1 moest Thomas helaas het veld verlaten vanwege een blessure. Jesper was zijn vervanger. De wedstrijd ging lang gelijk op tussen de beide teams en de doelpunten werden niet cadeau gegeven. Na een kleine voorsprong voor Tiel’72 liep Tilburg voor het eerst uit naar 2-4.

Het werd al snel duidelijk dat Joost goed in de wedstrijd zat. De ruststand was 6-7 in het voordeel van de bezoekers, en Joost was verantwoordelijk voor 5(!) doelpunten van Tiel’72. Trainer Van de Klis maakte tijdens de rust duidelijke afspraken met het team en iedereen was strijdlustig voor de tweede helft.

Gelukkig ging Joost de tweede helft verder waar hij gebleven was en bracht hij het verschil terug naar één punt: 7-8. Uiteindelijk was het Silvia die tekende voor de gelijkmaker bij een 10-10 tussenstand. Toch bleef Tiel’72 in de achtervolging en wist de ploeg het niet om te buigen naar een voorsprong. Emi werd ingebracht om haar verdedigende kwaliteiten, maar ook zij kon – ondanks dat zij haar taak goed uitvoerde – een verschil van drie punten in het voordeel van de bezoekers niet voorkomen.

Joost bleef maar scoren en probeerde nog een extra energieboost te geven aan zijn ploeg. Ondanks het harde werken van alle spelers is het niet gelukt om punten over te houden aan deze wedstrijd. Het werd uiteindelijk 17-21 in het voordeel van de bezoekers uit Tilburg.

Doelpuntenmakers:
Joost (10), Jennifer (3), Silvia, Jesper, Pascal, Sierd

De selectie wil alle supporters bedanken voor de aanmoedigingen langs de lijn! Volgende week gaan de Tielenaren op bezoek bij SDO op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen.