Tiel’72 geeft Animo huiswerk | Korfbalvereniging Tiel'72

Na de collectief goede wedstrijd van Tiel’72 vorige week was het van belang dit weekend weer een goede wedstrijd neer te zetten. Na een goede voorbereidingsweek waarin de ploeg van trainer Daan van der Klis vooral aan het eigen spel heeft gewerkt, stond de derby tegen Animo op het programma op ons eigen sportpark. Het tweede team nam het voorafgaand op tegen het vierde team van DSC. Nadat de ploeg moeizaam tot scoren kwam in de beginfase ging het tweede toch tevreden met een mooie 18-13 overwinning van het veld. Een mooie revanche op vorige week.

Voor de derby tussen Tiel’72 en Animo was de toon voor de wedstrijd al gezet. Beide supportersgroepen hadden uitgepakt met versieringen op het sportpark en ook hierbij werd het duidelijk dat het niet alleen om de punten zou gaan. Tijdens de voorbespreking werd duidelijk gemaakt dat het belangrijk was om te focussen op de dingen waar de spelers zelf het meeste invloed op hadden: het eigen spel. Dat dit goed lukte en goed uitpakte, was een understatement. Tiel’72 schoot zowel verdedigend als aanvallend uit de startblokken en pakte een 4-2 voorsprong. Met een stand van 11-5 op het scorebord gingen beide ploegen de kleedkamer in. Tiel’72 troefde de ploeg uit Geldermalsen op alle vlakken af.

In de rust werd duidelijk dat er nu weer een belangrijke fase aan zou breken, waarbij Animo meer zou willen laten zien en een nieuw strijdplan zou maken. Opdracht voor Tiel’72 was meescoren en concentratie behouden. We ontkwamen er niet aan dat Animo meer scoorde dan in de eerste helft, maar door goed en geduldig te blijven spelen en heirdoor mooie goals te maken, wist Tiel’72 het gat groot genoeg te houden om niet in gevaar te komen. Via tussenstanden van 14-6 en 17-10 stond er uiteindelijk een terechte 19-15 op het scorebord. De selectie kon met een goed gevoel uit eten gaan, want er stond een teamuitje op de planning. Met twee overwinningen smaakt het eten dan toch net iets lekkerder.

Volgende week wacht hekkensluiter Keizer Karel, opnieuw een thuiswedstrijd. Voor Tiel’72 belangrijk om door te pakken en er een mooie reeks overwinningen van te maken. Supporters bedankt en tot volgende week!

Doelpuntenmakers: Naomi (4), Jesper (4), Pascal (3), Jennifer (2), Silvia (2), Thomas (2), Joost en Femke.