Tiel’72 dankzij versnelling na rust langs Duko | Korfbalvereniging Tiel'72

De korfballers van Tiel 1 pakten ook in de derde speelronde de volle buit aan punten. Tegenstander Duko werd met 17-25 verslagen. Tiel 2 nam ook twee punten mee naar huis, zij wonnen met 12-14 van Synergo in Utrecht.

Het sportpark in Duiven was zonovergoten tijdens de wedstrijd van het eerste. De omstandigheden waren dus perfect om een leuke en goede wedstrijd neer te zetten. Omdat Damian Vos op het laatste moment moest afzeggen, kwam Tiel 1 een heer tekort. Jesper van Valburg uit de A1 verving Vos en maakte direct zijn debuut in het eerste. Hij deed dit zeer verdienstelijk.

De score ging tijdens de eerste helft lang gelijk op, mede omdat Tiel zo nu en dan wat rommelig spel vertoonde. Ook al had Tiel’72 het initiatief in de wedstrijd, Duko kon mee blijven scoren waardoor de thuisploeg aangehaakt bleef. De doelpunten vielen aan beide kanten makkelijk, waardoor de ruststand 10-13 was in het voordeel van de Tielenaren.

Na rust zette Tiel’72 een tandje bij en schakelde de ploeg van trainer Mathijs Ramaker door naar de volgende versnelling. In tien minuten tijd was de wedstrijd ineens beslist, doordat de bezoekers uitliepen naar acht doelpunten verschil. De spanning was uit de wedstrijd, maar toch kwam er nog een periode waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen. In de slotminuten van de wedstrijd werd de korf toch nog een aantal keer gevonden, waardoor de einduitslag uiteindelijk 17-25 was in het voordeel van de bezoekers.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de selectie van Tiel’72, waarbij Tiel 2 tegen Telstar/Schoonderbeek speelt om 14.00 uur en om 15:30 uur staat de derby tussen Tiel 1 en Animo 1 op het programma. Hopelijk zien we een hoop publiek langs het veld!

Doelpuntenmakers: Janine van Schie (6), Thomas van der Wal (6), Pascal van der Lans (4), Sierd Hettema (3), Kalijn Boneschansker (2), Silvia de Haas (2), Jennifer van den Eshof en Jesper van Valburg.