Tiel’72 bovenaan na eerste helft veldseizoen | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was weer tijd voor de eerste returnwedstrijden afgelopen zaterdag. Tiel’72 2 speelde tegen Wageningen 6 in Wageningen en zetten een mooie wedstrijd neer. De voorsprong van maar liefst negen doelpunten werd verder uitgebouwd naar een uiteindelijke 8-23 eindstand.

Tiel’72 1 speelde in Almelo de return tegen Achilles. Na een reis van bijna anderhalf uur – inclusief korte plas- en koffiepauze – kwamen de spelers aan in Almelo. Het bleek een moeilijke wedstrijd te worden tegen Achilles. Een wedstrijd die eigenlijk op papier flink door Tiel’72 gewonnen zou moeten worden, maar dat verliep anders. Achilles begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 5-3 voorsprong. Pascal van der Lans en Linda Nijenhuis kwamen voor rust de ploeg in en met een 10-8 ruststand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Tijdens de rust spraken de oranjehemden af om de knop om te zetten en alles te vergeten om zo de pot alsnog te winnen. De knop leek omgezet, want na rust kwam Tiel’72 bij 11-11 weer op gelijke hoogte. Daarna wist de ploeg een gat te slaan van twee doelpunten bij een 14-16 tussenstand. Niels van der Vlerk gooide met twee doelpunten de wedstrijd definitief in het slot: 17-21.

Doelpuntenmakers: Naomi (7), Niels (4), Pascal (3), Shenna (3), Sierd, Gerhard, Linda en Damian.