Tiel’72 blijft ongeslagen in eigen huis | Korfbalvereniging Tiel'72

Na een aantal weken rust, en een gezellig selectieweekend, stond er weer een wedstrijd op het programma voor de selectie van Tiel’72. Dit keer stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen EKVA. Tot nu toe bleef Tiel’72 ongeslagen in eigen huis.

Voor het tweede beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Na de vorige wedstrijd tegen EKVA moest de ploeg van trainer Hielke de Rooij met lege handen vertrekken, nadat er met een punt verschil werd verloren. Ze waren dan dus ook gebrand om dit keer te winnen en die taak hebben ze goed volbracht. Met een 15-11 overwinning op zak, staat Tiel’72 2 nu op een mooie vierde plaats in de reserve tweede klasse.

Na de winst van het tweede was het de beurt aan het eerste om de punten in huis te houden. EKVA staat bekend als een stugge ploeg die de hele wedstrijd door blijft gaan. Je moet dus te allen tijde gefocust blijven.

Het bleef de eerste helft de hele tijd spannend en beide ploegen bleven gelijk op scoren. Tiel’72 pakte op een gegeven moment nog een voorsprong van vier punten, maar wist dit niet vast te houden. Uiteindelijk gingen ze de rust in met een stand van 10-9. Het was wel duidelijk dat er iets meer pit in het spel en in de verdediging moest komen om een gaatje te kunnen slaan, en ze daarna niet meer terug te laten komen. Er werd goed aanvallend spel gespeeld aan de kant van de thuisploeg en de verdediging wist het goed dicht te houden. Er werd gescoord op de juiste momenten waardoor EKVA niet dichterbij kon komen dan tot twee punten verschil. Uiteindelijk wist Tiel nog een gat te slaan tot vier doelpunten verschil en werd de eindstand een mooie 23-19.