Tiel’72 2 pakt eerste punten, Tiel’72 1 opnieuw onderuit | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was een belangrijk weekend voor de selectie Tiel’72 die afgelopen zaterdag tegen Antilopen een goede kans had om vier punten in Tiel te houden. Dit lukte Tiel’72 2 overtuigend in de ontmoeting met Antilopen 2: 27-20. Voor Tiel’72 1 verliep dit helaas anders, want zij stonden wederom met lege handen: 17-25.

Met de taken in het achterhoofd startte Tiel’72 2 sterk aan de wedstrijd tegen Antilopen 2. De ploeg noteerde met goede aanvallen een 4-0 voorsprong op het scorebord. Antilopen had de eerste helft veel moeite met aanvallen en door goede samenwerking aan de kant van de thuisploeg werden veel aanvallen onderbroken en lukte het veel ballen te onderscheppen. Aanvallend zat het goed in elkaar bij Tiel’72 en alle spelers kwamen tot goede kansen. Bij een 17-9 tussenstand zochten ze met een goed gevoel de kleedkamers op.

Na rust kwam Antilopen beter in de wedstrijd, maar ook Tiel’72 bleef mee scoren waardoor de voorsprong niet in gevaar kwam. Femke de Rooij maakte na een blessure weer haar eerste minuten en beloonde dit gelijk met een doelpunt. Haar goal noteerde de eindstand van 27-20 in het voordeel van de thuisploeg. Met deze overwinning heeft de ploeg van coach Kalijn van Harten de eerste punten binnen in de eerste klasse. Een mooie wedstrijd om vertrouwen uit te putten voor de ontmoeting met Rust Roest volgende week.

Bij het vlaggenschip verliep het aanzienlijk minder soepel. De doelpunten waren schaars en het lukte maar niet om de korf te vinden. Tiel’72 heeft de hele wedstrijd tegen een achterstand aan gekeken. Ondanks goede aanvallen waar ook mooie doelpunten uit kwamen, had Antilopen nu eenmaal wat meer pit dan de thuisploeg. Bij een 9-12 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust kwam Tiel’72 een beetje dichterbij en lang was het twee doelpunten verschil. Dit was voornamelijk de verdienste van het toen verdedigende vak, want zij hielden de boel lang dicht. Helaas stokte het ook aanvallend waardoor het niet lukte om het gat nog kleiner te maken en op een gegeven moment liep Antilopen verder uit. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 17-25 eindstand in het voordeel van Antilopen. Volgende week opnieuw een goede kans voor Tiel’72 om punten te pakken bij en tegen Rust Roest.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (5), Maureen van Aken (2), Naomi Coenhein (2), Shenna Sleurink (2), Niels van der Vlerk (2), Pascal van der Lans, Sierd Hettema, Mariska Kocken en Kim Brink.