Teleurstellend resultaat in Oss | Korfbalvereniging Tiel'72

Op zaterdag 18 september speelden meerdere teams in Oss, waardoor er lekker veel Tielenaren aanwezig waren. Het ontbrak het tweede van Tiel aan zuivere schoten en scorend vermogen. Ondanks de vele kansen kwamen zij niet verder dan 10 doelpunten. Tiel 2 verloor met 14-10.

Tiel 1 ging sterk van start met een duidelijk plan. Ze kwamen gelijk met 0-3 op voorsprong door de doelpunten van Jesper, Naomi en Femke. Er werd goed verdedigd, maar het werd snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Tot de rust wist Tiel de tegenstander op 5 doelpunten te houden. Stand 5-8.

In de kleedkamer was het duidelijke taal. Rust pakken, gewoon doorgaan en vooral focus blijven houden. Iedereen wist: het is nog niet gespeeld.

Na rust scoorde DOT twee keer waardoor de gastheren uit Oss het verschil terug te brengen naar één doelpunt verschil. De sterk spelende aanvoerder Sierd wist de oranjehemden weer naar twee doelpunten verschil te brengen. Kort daarna konden de Tielenaren – in een sterke fase – uit te lopen naar 8-12. Mede door twee goede afstandsschoten van Femke. Na een goede fase draaide de verhouding op het veld. Opeens stopte het scoren en leek de vermoeidheid toe te slaan. Door een aantal cruciale dames-doelpunten van DOT wist werd de stand gelijk getrokken naar 12-12. Tiel kwam niet meer terug in haar spel en het team van Van der Klis kon het geduld in de aanval niet meer opbrengen (en de korf niet meer te vinden). Verdedigend is er hard gewerkt, maar door zelf te weinig te scoren op cruciale momenten, bleven de punten teleurstellend in Oss.

Eindstand 16-14.