Teams van de week: E3, 3 en 6 | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze korfbalvereniging Tiel’72 zit boordevol natuurtalenten en hoe leuk is het om ieder team een beetje te leren kennen? Daarom zijn we gestart met de reeks Team van de Week, waarbij iedere week twee à drie teams in de spotlight staan. Zo leren we de spelers en trainers kennen, én lezen we mee hoe hun wedstrijden zijn gegaan. Deze week is het de beurt aan de E3, 3 en 6.

E3
De E3 van dit jaar is een iets ander team dan normaal, want we hebben maar drie spelers. Wel drie échte toppers! Elke week gaan er dus reserves mee uit een ander team en daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee! Ook knap van onze spelers dat zij er zo goed mee om kunnen gaan dat er elke keer weer spelers uit andere teams meespelen. Helaas kunnen wij coaches (Meike, Maureen en Arianne) er niet altijd bij zijn, maar we regelen iedere week weer een leuke andere coach!

Afgelopen zaterdag gingen weer toppers uit de E4 mee om ons team compleet te maken. Er stond een wedstrijd tegen DVO E5 op de planning. Aan de uitslagen te zien ging het een pittig pitje worden tegen DVO. De spelers hadden er veel zin in en waren super fanatiek. Helaas was DVO wat sterker en verloren we, maar daardoor werd het plezier zeker niet minder. Heel leuk om te zien aan de E3 is dat ze altijd hun best blijven doen in de wedstrijd. Als er dan een doelpunt word gescoord, is het team extra blij en we juichen dan natuurlijk extra hard! Heel belangrijk. We hopen dit seizoen nog een extra topper in ons team erbij te krijgen, zodat we goed als team kunnen trainen om nog beter te worden.

3
Dit jaar zijn we gestart met een gloednieuw derde. Een aantal ervaren senioren zijn gecombineerd met oud-A-spelers die de overstap maakten naar de senioren. Daar is ook nog eens een nieuwe trainer bijgekomen, namelijk Patrick Stolker. Het was een spannende, enigszins onwennige start. Als je ziet hoe ze nu als team spelen, ben ik daar als coach echt trots op. Er worden goede stappen gezet en ik zie een stijgende lijn. We maken er een mooi, sportief en leerzaam seizoen van. Helaas was de wedstrijd van afgelopen zaterdag er een om gauw te vergeten voor Tiel 3. Er werd flink verloren van streekconcurrent Animo met 19-9. Aanstaande zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de ploeg van trainer Patrick!

6
Binnen onze vereniging zijn er ook een aantal échte vriendenteams, zoals ook Tiel 6. Het team is redelijk hetzelfde gebleven ten opzichte van het vorige seizoen, er zijn wat mensen gestopt maar er zijn ook wat mensen bijgekomen. Iedere week kunnen ze rekenen op de nodige invallers en daar is het team erg blij mee, want zonder de invallers kunnen er geen wedstrijden gespeeld worden. Het team heeft er ook dit jaar weer heel veel zin in!