Teams van de Week: D2, C2, B1, 2 | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze korfbalvereniging Tiel’72 zit boordevol natuurtalenten en hoe leuk is het om ieder team een beetje te leren kennen? Daarom zijn we gestart met de reeks Team van de Week, waarbij iedere week twee à drie teams in de spotlight staan. Zo leren we de spelers en trainers kennen, én lezen we mee hoe hun wedstrijden zijn gegaan. Deze week is het de beurt aan de D2, C2, B1 en 2.

D2
Deze talentjes hebben afgelopen zaterdag, dankzij een hele mooie overwinning op Animo, de tweede plek behaald dit buitenseizoen. Een week eerder, na een 4-11 achterstand, wisten zij fenomenaal terug te komen naar 10-13, toen helaas het fluitsignaal klonk. Geen kampioenschap, maar een GE-WEL-DIGE wedstrijd. We mogen trots zijn op de 2e plek, en gaan binnen weer verder rocken!

C2
Ik (Anne Schoots) ben als trainer van de C2 heel trots! We hebben een goed seizoen gedraaid met een team met een paar nieuwe gezichten. Het leuke van dit team is dat ze er met zijn allen voor gaan. Ze zijn gegroeid in hun spel en dat heeft ervoor gezorgd dat ze kampioen zijn geworden. Dit team is heel gezellig maar ook heel fanatiek, de ideale combinatie om te presteren.
Als het allemaal nog mag gaan wij ook weer in de zaal vol voor het kampioenschap. Ik denk dat dat zeker gaat lukken!

B1
Ook dit seizoen start onze B1 weer in de hoofdklasse, wat opzich al een topprestatie is natuurlijk. Dit jaar ook weer veel nieuwe talenten doorgestroomd vanuit de C1 en ook hebben we een topper mogen verwelkomen uit Wageningen, namelijk onze Roos. Ze is super opgevangen door alle spelers en hoort er inmiddels al helemaal bij, alsof het nooit anders is geweest.

Alle spelers hebben aangegeven de play-offs te willen halen en dat ze dit willen halen, is wel duidelijk. Tot nu toe nog ongeslagen bovenaan met 12 punten. Een hele knappe prestatie van dit diverse team, dat ook echt een team is. Op naar de laatste twee veldwedstrijden en dan gaan we de zaal weer in, waar de schotklok weer om de hoek komt kijken. Weer een andere dimensie in het korfbal, die ook wel extra spanning met zich mee brengt. Wij hebben er super veel zin in!

2
Afgelopen zaterdag stond voor Tiel 2 een wedstrijd tegen Movado op het programma. Een leuke wedstrijd, want Movado stond maar 1 punt achter ons. Het 2e had deze tegenstander al een keer getroffen in de zaal 2 jaar geleden, dus we wisten wel het een en ander van deze ploeg. De training die week hadden we gebaseerd op hoe zij speelden, we gingen dus goed voorbereid de wedstrijd in. Ook al zat het weer helemaal niet mee en waren we na minuut 1 al zeiknat geregend, hebben we een goede pot neergezet. De gehele eerste helft ging het gelijk op, dus ruststand was dan ook 8-7. Vol vertrouwen en goede moed gingen we de 2e helft in, ook hier kwamen we niet echt los van Movado. Doordat we ons eigen aanvalsspel goed bleven spelen, hebben we een zeer terechte overwinning gehaald van 15-13.

Volgende week moeten we uit spelen tegen Nova. Deze ploeg staat 2 punten achter ons. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden, maar we gaan er zeker met veel zelfvertrouwen heen!