Teams van de Week: C1, B2, A2 en 1 | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze korfbalvereniging Tiel’72 zit boordevol natuurtalenten en hoe leuk is het om ieder team een beetje te leren kennen? Daarom zijn we gestart met de reeks Team van de Week, waarbij iedere week twee à drie teams in de spotlight staan. Zo leren we de spelers en trainers kennen, én lezen we mee hoe hun wedstrijden zijn gegaan. Deze week is het de beurt aan de C1, B2, A2 en 1.

C1
Tiel’72 C1 komt al enkele jaren in de Hoofdklasse uit en ook dit jaar speelt de ploeg weer op het hoogste niveau. Na drie punten uit drie wedstrijden, staat de C1 er goed voor in de competitie. Het is een jong en leergierig team dat de afgelopen weken ontzettend veel heeft geleerd. Resultaat is natuurlijk niet het allerbelangrijkste, want dat is plezier gecombineerd met groeps- en persoonlijke ontwikkeling.

Iedere week is de ploeg – onder leiding van Luc van Harten, Sabine van Harten en Mathijs Ramaker – hard bezig met het inslijpen van ‘ons korfbalspel’. Afgelopen zaterdag boekte de C1 weer een mooi resultaat tegen Vriendenschaar. Na een ruststand van 3-3 wisten de toppers van de C1 uiteindelijk een punt in Tiel te houden, dankzij de eindstand van 7-7. De aankomende weken gaat de ploeg nog meer trainen op het creëren van nog meer kansen en het scherper zijn in de afronding van doelpunten.

B2
De veldcompetitie is net 4 weken oud, maar onze korfbalvereniging heeft al een eerste kampioen en dat is onze B2! Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainers Vincent en Kiki hun kampioenswedstrijd tegen Animo. De B2 maakte het nog even spannend door Animo nog heel erg dichtbij te laten komen, maar uiteindelijk pakte de B2 door en zette een mooie eindstand van 12-8 op het scorebord. Dit werd natuurlijk gevierd met een lekker stuk taart!

De trainers zien het team met sprongen vooruitgaan. Iedereen binnen het team kan scoren, ze lopen voor elkaar en er wordt steeds meer lef getoond. Op de trainingen zie je de B2 veel schieten. Tot kansen komen lukt de ploeg namelijk aardig, maar afmaken is soms nog een dingetje. Naast het serieus trainen, houdt het team ook wel van een dolletje. Ze zorgen voor veel gezelligheid. We gaan de rest van dit seizoen nog een door met knallen, want ongeslagen kampioen zou natuurlijk het allermooiste zijn!

A2
Ook onze A2 had afgelopen zaterdag een wedstrijd op het programma! Om 14:15 uur speelde de A2 uit bij DSC tegen de A3 in Eindhoven. Tiel’72 begon gelijk goed met mooie schoten van Kyra en Tijn, waardoor ze gelijk met 0-2 voor stonden. Na een doelpunt van DSC begon Tiel weer met een nieuwe aanval en maakte Sven een mooi doelpuntje van achter de korf. DSC bleef volgen tot de 2-3, maar daarna volgde een mooie run van Tiel’72 met Anouk die als eerste een mooi schotje scoorde, gevolgd door Sven en een schot van Tijn. Zo stond het ineens 2-7 toen DSC weer wat terug deed. Ook Matthijs wist de korf van afstand te vinden met een mooi schot.

Na een kwartier korfballen nam invalcoach Judith – trainers Stanly en Kalijn konden er helaas niet bij zijn – een time-out en besprak de ploeg met elkaar hoe DSC speelde en wat Tiel daartegen kon doen. Toen kwam de ploeg er al snel achter dat DSC erg open aan het verdedigen was en alleen oog had voor de bal. Bij rust stond de A2 met 7-12 voor.

Na de rust ging het iets minder goed met de afronding van de schoten. Yardan en Fleur kwamen in de ploeg en al snel begon het weer iets beter te draaien. Daarna maakte Max 2 mooie doelpunten, waardoor Tiel weer met 8-14 voor stond. Ook Yardan pikte nog een doelpuntje mee en Tijn zette de eindstand van 11-17 op het scorebord, in het voordeel van Tiel’72. Een knappe overwinning!

1
De voorbereidingen zijn niet helemaal gegaan zoals verwacht. Ondanks alle zomertrainingen en inspanningen om fit het seizoen te beginnen, hebben we toch te maken gehad met een aantal blessures. Zo zijn Kiki en Stanly helaas voor een lange tijd uit de roulatie. Beiden zijn gelukkig wekelijks op het veld te zien als trainer/coach, en om hun teamgenoten aan te moedigen. We hopen voor beiden op een spoedig herstel!

Voor de eerste wedstrijd gingen we op bezoek n Rheden. Voor ons een onbekende ploeg, maar wel met een oude bekende: oud-trainer André van der Haar. De start van de wedstrijd was goed. Tiel liet direct merken dat het maar met één doel was gekomen. Er stond al snel een voorsprong van 1-5 op het bord en die kwam nooit in gevaar. Eindstand: 19-8.

De eerste thuiswedstrijd was speciaal, omdat er een mooi afscheid voor Gerben op de planning stond. KV Kesteren kwam op bezoek. Na een rommelig begin herpakte Tiel zich goed en hield de rest van de wedstrijd de controle. Eindstand: 17-11.

Duko was de derde tegenstander op het programma. Ook deze tegenstander was vrij onbekend voor Tiel. Er waren een hoop supporters meegereisd om ons aan te moedigen. Jesper van Valburg mocht zijn basisdebuut maken, nadat Damian Vos helaas niet kon spelen vanwege COVID-19-gerelateerde klachten.  Het grootste deel van de wedstrijd ging het scoren gemakkelijk, maar helaas werden er ook onnodige doelpunten weggegeven.  Eindstand 17-25.

Dan de vierde wedstrijd tegen Animo. De wedstrijd leefde bij onze buren al sinds de bekendmaking van de poules. De blauw-witten waren al eerder op ons veld geweest om het een en ander te versieren.  We waren dan ook van plan om het feestje in Tiel te houden. Ondanks de aanmoedigingen van het publiek, dat in groten getale aanwezig was, konden we de punten niet in Tiel houden. Eindstand: 13-16.

Ondanks de laatste nederlaag staan we nog bovenaan de ranglijst met één punt los. De selectie traint twee keer in de week om alsmaar beter te worden. We vinden het fijn om te zien dat er altijd publiek aanwezig was de afgelopen 4 wedstrijden. Dit wordt erg gewaardeerd vanuit de spelers en staf! Helaas moeten we de komende wedstrijden zonder doen.

De volgende wedstrijd spelen we tegen Keizer Karel in Nijmegen, dit keer wel een bekende voor ons. Na de verloren partij van vorige week zijn we gebrand om er een goede pot van te maken.