Teams van de Week: E2, D1 en 4 | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze korfbalvereniging Tiel’72 zit boordevol natuurtalenten en hoe leuk is het om ieder team een beetje te leren kennen? Daarom zijn we gestart met de reeks Team van de Week, waarbij iedere week twee à drie teams in de spotlight staan. Zo leren we de spelers en trainers kennen, én lezen we mee hoe hun wedstrijden zijn gegaan. Ook al zijn er nu door het coronavirus even geen wedstrijden, we gaan toch door met deze rubriek! Deze week is het de beurt aan de E2, D1 en 4.

E2
Voor trainers/coaches Veerle, Tim en Thomas is het trainen en coachen van de E2 een heel genot. Het team is leergierig en vooral gezellig. Alle kinderen luisteren stuk voor stuk goed naar onze aanwijzingen en daarom verbetert hun spel elke week. Zelf hadden ze niet direct verwacht dat de E2 het zó goed zou doen, maar tot nu toe gaat het écht heel goed en zijn het echte kanjers!

De E2 werd zelfs bijna kampioen, maar helaas werd er verloren van concurrent Wageningen. Het team had zich er al heel erg op verheugd om kampioen te worden en dat dat helaas niet lukte, was dus best een beetje zuur. Daarom kijkt het team extra uit naar het zaalseizoen, zodat ze daar weer zo hoog mogelijk kunnen gaan eindigen.

D1
“Yes! D1, team van de week!”, zo klonk de reactie van dit enthousiaste team met trainers die minstens net zo enthousiast zijn. De D1 van Tiel ’72 is een team met jonge enthousiaste talenten. De ploeg van trainers Patrick, Tim en Anouk speelt de wedstrijden op de zaterdagen in de hoofdklasse. Op dit moment staat de D1 onderaan, maar de tegenstanders moeten hen zeker niet onderschatten. Zo maakten ze het de koploper PKC in eigen huis knap lastig. Dit team bezit een aantal jonge leergierige spelers en een aantal oudere ervaren spelers die elke week laten zien dat ze samen beter worden.

Ongeveer twee weken geleden boekte het team dan ook hun eerste overwinning op GKV. Naast dat er hard getraind wordt, ontbreekt de gezelligheid zeker niet. De coaches zijn er van overtuigd dat de stijgende lijn doorgezet wordt. Zij zijn dan ook supertrots op de dames en heren van de D1. Helaas mocht er de afgelopen tijd geen publiek aanwezig zijn vanwege het coronavirus en ligt de competitie zelfs nu helemaal stil. Zodra we weer kunnen en mogen korfballen, hoopt het team dat het publiek weer massaal komt kijken.

4
Tiel 4 is binnen onze vereniging beter bekend als het vriendenteam. Hoewel de naam van het team doet vermoeden dat het hen voornamelijk om de gezelligheid en de derde helft gaat, kunnen ze eigenlijk nog best een aardig balletje gooien met z’n allen. Dat komt omdat dat het team bestaat uit de vergeten talenten van onze korfbalvereniging Tiel’72.

Op dit moment staan ze fier en ongeslagen bovenaan in de vierde klasse en hebben ze het tot nu toe nog geen één keer echt heel moeilijk gehad. Het zijn echte dieseltjes en die komen vaak pas in de tweede helft op gang, waardoor ze ook dan pas het gat van de korf weten te vinden. Zaterdag 17 oktober stond de kraker op het programma tegen DVO, hun enige echte concurrent in strijd om het kampioenschap. Helaas ging deze wedstrijd niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De strijd om het kampioenschap laat dus nog even op zich wachten, maar Tiel 4 is er helemaal klaar voor!

Het team is fanatieker dan ooit en heeft de afgelopen maanden zelfs twee keer in de week getraind. Ze hopen dat ze snel de zaal in kunnen om de goede lijn van het buitenseizoen door te trekken en ook daar vol voor het kampioenschap te gaan. Hopelijk kan het publiek dan ook weer hun korfbalskills komen bewonderen en kunnen we gezellig met z’n allen aansluiten voor de derde helft!