Sterke tweede helft bezorgt Tiel’72 de overwinning  | Korfbalvereniging Tiel'72

De spelers van HKC 1 uit Hengelo kwamen dit weekend op bezoek in Tiel. HKC 2 heeft zich begin dit seizoen teruggetrokken uit de competitie, waardoor Tiel’72 2 geen wedstrijd had. Uiteraard waren de spelers van Tiel’72 2 wel aanwezig op het veld; op de reservebank of langs de lijn als supporter.

Tiel’72 1 schoot uit de startblokken en kwam op een 2-0 voorsprong door twee mooie doelpunten. Het vervolg van de eerste helft was minder spectaculair. Het was wel meteen duidelijk dat HKC zich niet gewonnen ging geven. De aanvallen van de oranjehemden verliepen stroef en HKC wist ondertussen ook de korf te vinden. Met een 6-5 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het was duidelijk dat er na de rust iets moest veranderen, mentaal moest er een knop omgezet worden. Bij een 7-7 tussenstand werd Niels van der Vlerk ingebracht en dit bleek een goede zet. Hij verzilverde zijn eerste schot direct met een goal. Dit doelpunt bracht het geloof terug in de ploeg. Vervolgens wisten de Tielenaren de korf goed te vinden en bleven ze verdedigend flinke druk geven. Mede door de goed scorende Gerhard Gouderjaan, werd er een verschil van zes doelpunten gecreëerd: 13-7. HKC probeerde nog wat terug te doen, maar het gat dat de thuisploeg geslagen had was te groot om te dichten. De wedstrijd eindigde met een stand van 15-12.

Nu het vlaggenschip weer twee punten heeft gepakt staan er voor de selectie deze week twee hele belangrijke wedstrijden op het programma. De Tielenaren gaan op bezoek bij KVZ die in beide competities op de tweede plek staan, onder Tiel ’72. Tiel’72 2 staat op dit moment twee punten boven KVZ 2 en Tiel’72 1 staat één punt boven KVZ 1, waarbij KVZ een wedstrijd minder gespeeld heeft. Het beloven spannende wedstrijden te worden.

Doelpuntenmakers: Gerhard (5), Pascal (3), Marleen (2), Thomas (2), Niels, Sierd en Maureen.