Solide verdediging bezorgt Tiel de eerste punten | Korfbalvereniging Tiel'72

Zaterdag 11 september stond voor het eerst in bijna een jaar weer een overvolle dag met wedstrijden op het korfbal-programma. De eerste competitiedag bezorgde een hoop Tielse teams al punten. Van de allerjongste tot en met diverse seniorenteams deden hele goede zaken. Vanaf 14.00u was het de beurt aan de selectie. Sinds de komst van de nieuwe hoofdtrainer Daan van der Klis ligt de nadruk op het verscherpen van de verdediging.

De selectie van Tiel ’72 heeft in het oefenprogramma tegen veel tegenstanders uit hogere klasses gespeeld. Met serieuze tegenstand werd de verdedigende focus verder ontwikkeld, waarbij Tiel gelijk kon laten zien het op de eerste dag van het nieuwe seizoen scherp te zijn. Bij het tweede van Tiel wierp de uitgebreide voorbereiding zijn vruchten direct af. Het tweede van DKB werd met 18-6 terug naar Best gestuurd. Daarna was het de beurt aan het eerste team om op een zonnig Sportpark Rauwenhof de ontwikkelingen te demonstreren.

De vele en enthousiaste toeschouwers zagen dat Tiel in de eerste helft nog wat lastig tot scoren kwam tegen de taaie tegenstander, maar door slechts vijf doelpunten tegen te krijgen, bood dit een prima basis voor de tweede helft. In die tweede helft begon ook het aanvallende spel van Tiel beter in het ritme te komen. De aanvallen gingen soepeler, de rebounds werden beter gepakt en ook de korf werd uiteindelijk beter gevonden. De oranje-shirts (dit jaar prijkend in nieuwe shirts van hoofdsponsor Niacet, voor zowel 1 als 2) wisten langzaam uit te lopen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 18-10 overwinning.

Een prima start dus voor Tiel en omdat de (over het algemeen) jonge ploeg zo weinig doelpunten tegen kreeg kwam het eerste rondje in de kantine van de nieuwe trainer. Volgende week wacht een pittige tegenstander in Oss, te weten DOT. Onze scouts schatten deze tegenstander in als een van de ploegen die ook mee wil draaien om de topposities in de 2e klasse.