Selectie neemt afscheid van routinier Gerben van ’t Verlaat | Korfbalvereniging Tiel'72

Routinier Gerben van ’t Verlaat bleek op 7 maart zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld bij de selectie van Tiel’72. Van ’t Verlaat korfbalde maar liefst 16 jaar lang in de selectie van onze korfbalclub en heeft door de coronacrisis niet de afscheidswedstrijd gekregen die hij verdiende. Toch lieten zijn ploeggenoten en trainers zijn afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan en verrasten hem thuis, in plaats van op het korfbalveld.

Op 4-jarige leeftijd startte Van ’t Verlaat zijn korfbalcarrière bij de welpen van Albatros, de korfbalvereniging in Zwijndrecht. In 1997 verhuisde hij samen met zijn familie naar Tiel en begon zijn korfbalcarrière bij Tiel’72. Hij korfbalde 16 jaar lang in de selectie, waarvan 14 jaar in het eerste. De laatste twee jaar kwam hij uit voor Tiel 2, na een vervelende blessure. Hier en daar hielp hij ook een handje mee met training geven en coachen.

Van ’t Verlaat haalde naar eigen zeggen nog veel plezier en voldoening uit de trainingen en wedstrijden, maar zijn lichaam vroeg om steeds meer rust na de trainingen en wedstrijden. Daarom hakte hij eerder dit jaar al de knoop door om te stoppen met korfballen. Achteraf bleek dat hij op 7 maart zijn laatste minuten heeft gemaakt in de selectie van Tiel’72. Hij sloot af in stijl, met vier doelpunten waarvan zijn laatste een vrije bal was. Van ’t Verlaat was een echte doelpuntenmaker en scoorde in de laatste 6 competitiewedstrijden in de zaal van Tiel 2 maar liefst 28 doelpunten. Zijn bijnaam was dan ook niet voor niets Der Bomber.

Omdat op 7 maart niemand wist dat hij zijn laatste minuten zou spelen, vond de selectie een gepast afscheid alsnog op zijn plek. Vandaar dat de selectie hem maandagavond 6 juli verraste bij hem thuis, met rookbommen, een klein presentje en natuurlijk een korfbalpaal zodat hij nog even een trucje kon doen. Bij de eerste thuiswedstrijd van de selectie zal Van ’t Verlaat nog even in het zonnetje gezet worden, zodat ook ons trouwe publiek afscheid kan nemen van Der Bomber.

Gerben, namens de selectie en de rest van Tiel’72: bedankt voor alles!