Saaie maar zakelijke overwinning | Korfbalvereniging Tiel'72

Met een uitermate spannende wedstrijd bij het reserveteam, die tegen SKF aantrad, zat de sfeer in de hal er goed in. Echter veranderde dit gedurende de eerste helft van het eerste team. Een tegenstander die een uiterst laag tempo hanteerde, zorgde ervoor dat er weinig beleving in de wedstrijd zat.

Toch werd het wel een spannende wedstrijd. Tiel wisselde matige aanvallen af met zeer goede aanvallen, waarbij de afronding niet altijd gelukkig was. De 3-0 van Tiel was een doelpunt die erg fraai werd uitgespeeld door Sierd Hettema en Pascal van der Lans. Bij een ruststand van 7-4 gingen de ploegen de kleedkamers in.

Taak voor Tiel was om niet mee te gaan in het lage tempo in de tweede helft. De ploeg pakte dit goed op, waardoor de wedstrijd al vrij snel beslist was bij een tussenstand van 13-4. Over en weer werd er nog gescoord. Dit bracht uiteindelijk een eindstand van 17-9 op het scorebord. Uitblinkster bij Tiel was Mariska Kocken, die met 4 doelpunten een groot deel van de doelpunten voor haar rekening nam.

Tiel heeft gedaan wat het moest doen, door ook tegen het puntenloze Dubbel Zes de 2 punten thuis te houden. Er zijn nog 6 finales te spelen in een poule waar nog van alles mogelijk is. Volgende week speelt de selectie tegen Luno, wat ook een taaie tegenstander is.