RTC-talenten in het zonnetje: Vincent en Tim | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Deze week is het de beurt aan Vincent Beets (C1) en Tim van Zoest (B1).

Vincent Beets
Vincent is twaalf jaar en speelt al sinds de F’jes bij Tiel’72. Dit jaar speelt hij – net als vorig jaar – in de C1 onder leiding van Luc, Mathijs en Sabine. Vincent komt met zijn teamgenoten uit op het hoogste niveau van Nederland, namelijk in de Hoofdklasse. Hij is daarnaast ook nog eens geselecteerd voor RTC U15. ,,Ik vind het erg leuk om in RTC U15 te zitten en ik hoop daar veel te gaan leren”, vertelt Vincent. ,,Ik ben ooit bij de F’jes begonnen bij Tiel’72 en ik heb altijd goed kunnen presteren door de trainers die ik gehad heb.”

Naast korfballen gaat Vincent natuurlijk nog gewoon naar school. Hij zit op het TL in Tiel. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om met zijn vrienden af te spreken. ,,Ook doe ik nog wel eens mee met Korfbalstars van André Kuipers, en daar leer ik erg veel van.”

Tim van Zoest
Tim is vijftien jaar en speelt al vanaf zijn zesde bij Tiel’72. Dit seizoen speelt Tim in de B1 en ook hij komt uit op het hoogste niveau van Nederland, namelijk de Hoofdklasse. Ook hij is geselecteerd voor RTC, maar dan U17. Aankomend jaar verwacht Tim het erg goed te gaan doen met de B1: ,,Tot nu toe lijkt dat ook aardig goed te lukken.” Dat ik op individueel niveau, maar ook op teamniveau ben gekomen tot waar ik nu ben komt vooral door de trainers die ik heb gehad: ,,Zij hebben mij individueel heel erg geholpen door mijn zwakke punten te verbeteren, bijvoorbeeld meer allround worden.” Verder vindt Tim dat de trainers heel erg op teambasis denken en proberen veel balans te krijgen, waardoor Tim ook een stuk beter presteert.

Ook André Kuipers heeft een aandeel gehad in de korfbalcarrière van Tim: ,,André heeft de trainers van Tiel’72 zo aangestuurd dat ze individueel denken, maar ook in teambalans. Ook heeft André mij persoonlijke goede tips gegeven, waardoor mijn schot een stuk zuiverder is geworden en mijn techniek is verbeterd.” Tim hoopt bij de RTC vooral van de trainingen heel veel te gaan leren: ,,Omdat ik nog nooit geselecteerd ben geweest voor een district team, denk ik dat de trainingen vooral erg leerzaam zullen zijn.” Dit hoopt hij te kunnen verwerken in zijn spel.

Naast korfbal volgt Tim de opleiding Melkveehouderij in Houten. Hij werkt daarnaast nog bij de Jumbo in Lienden en op de boerderij van Jan van Essen, bij sommigen van Tiel’72 wel bekend.