RTC-talenten in het zonnetje: Meike en Robbin | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Deze week is het de beurt aan Meike Brink (B1) en Robbin de Vries (A1).

Meike Brink
De 15-jarige Meike is geselecteerd voor RTC U17. Ze begon als kangoeroe bij Tiel’72 toen ze 5 jaar was en nu inmiddels zit ze voor haar tweede jaar in de B1. ,,Ik heb een leuk en goed team en ik ben er van overtuigd dat we veel kunnen bereiken met dit team”, denkt Meike. Ook zij dankt veel van haar korfbaltalent aan de goede trainers en coaches die ze heeft gehad, maar ook zeker aan haar teamgenoten. Een goede teamband is voor Meike heel erg belangrijk: ,,Je doet met z’n allen en niet alleen. Ik heb ook gemerkt dat ik zelf beter ga spelen als ik kan rekenen op mijn teamgenoten.”

Ook Meike heeft zo nu en dan training en begeleiding gehad van André Kuipers en Korfbalstars: ,,Hij heeft mij met name goed geholpen bij mijn verdedigende skills.” Verdedigen is volgens Meike nooit haar sterkste kant geweest, maar de laatste jaren is ze hier sterk in verbeterd en daar heeft André haar goed in geholpen. Ook gaf hij tips om haar schot te verbeteren: ,,Die hebben ook zeker geholpen.” Ze hoopt bij de RTC veel te kunnen gaan leren: ,,Het lijkt me een leuke ervaring om een keer met mensen te spelen van andere clubs. Ik hoop daar veel van te leren, zodat ik mijn eigen spel daar ook mee kan verbeteren.”

Natuurlijk heeft ook Meike nog een leven naast het korfballen. Ze zit op het Lingecollege, in havo 4. Daarnaast heeft ze ook een bijbaantje bij een cafetaria en vindt ze het heel leuk om met vrienden af te spreken, omdat dat altijd gezellig is.

Robbin de Vries
De 17-jarige Robbin speelt in de A1 en is geselecteerd voor RTC U19. Hij begon met korfballen op zijn tiende. Robbin komt met de A1 uit op twee verschillende niveaus: op het veld speelt de A1 in de eerste klasse en in de zaal overgangsklasse. ,,Onze doelstelling is om kampioen te worden op het veld en om in de zaal te handhaven”, vertelt Robbin. ,,Maar ik denk zelf dat de middenmoot in de zaal zeker haalbaar moet zijn.”

Volgens Robbin heeft hij bij iedere trainer veel verschillende dingen kunnen leren, waardoor hij de speler is geworden die hij nu is: ,,Maar ook omdat ik veel korfbalwedstrijden kijk van alle niveaus.” Dankzij Korfbalstars en André zijn de trainers van Tiel’72 goed begeleid, waardoor zij nog betere trainers zijn geworden in de loop van de tijd. ,,Daardoor ben ik als speler ook verbeterd”, vindt Robbin.

Hij verwacht bij de RTC veel te gaan leren: ,,Ik denk dat ik daar veel uitdaging heb en nieuwe inzichten ga krijgen, omdat de trainers en spelers van andere clubs komen en een andere speelwijze hebben.” Robbin heeft een favoriete korfbalquote: ‘Don’t wish for it, work for it.’