RTC-talenten in het zonnetje: Marleen en Kyra | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Deze week is het de beurt aan Marleen Verweij (B1) en Kyra de Vries (A2).

Marleen Verweij
Marleen is vijftien jaar en kwam vorig jaar over van Animo, uit Geldermalsen waar ze ook vandaan komt. Ze speelde daar zeven jaar lang toen ze Animo verruilde voor Tiel’72. Ze kwam direct in de B1 terecht en ook komend jaar speelt ze in dat team. ,,De B1 is een super gezellig team en ik denk dat we dit jaar goed gaan presteren”, vertelt ze.

Presteren is iets dat Marleen de afgelopen jaren goed heeft kunnen doen, omdat ze altijd leuke trainers heeft gehad, die haar ook een schop onder haar kont gaven wanneer dat nodig was. Ook de trainingen van André Kuipers vindt ze erg leerzaam: ,,Soms krijgen we training van André en als we hulp nodig hebben kunnen we altijd bij hem terecht. Hij geeft goede feedback.”

Ze vindt het heel erg leuk om in RTC U17 te zitten: ,,Ik hoop veel te gaan leren en het is ook erg leuk om te oefenen tegen andere goede dames, om daar uiteindelijk beter van te worden.” Naast het korfballen, gaat Marleen natuurlijk ook gewoon naar school en in haar vrije tijd vindt ze het erg leuk om met vrienden af te spreken. Haar favoriete korfbalquote is “winnen doe je met z’n allen”, van Johan Cruyff.

Kyra de Vries
Kyra is, net als Marleen, 15 jaar en ook geselecteerd voor RTC U17. Ze speelt al vanaf haar zevende bij Tiel’72. Hoewel Kyra dus net zo oud is als Marleen, is ze een jaar eerder dan gepland doorgestroomd naar de A-junioren. Daar speelt ze nu in de A2, met Kalijn en Stanly als coaches. ,,De A2 is een super leuk en gezellig team met super coaches. We willen dit jaar kampioen worden”, vertelt ze.

Het leukste aan korfbal is volgens Kyra het winnen en plezier maken: ,,Doordat ik altijd blijf gaan, nooit opgeef en bijna altijd vrolijk ben, ben ik de speler die ik nu ben.” Korfbalstars heeft de trainers die ze in het verleden heeft gehad een hoop kunnen leren, en daardoor heeft Kyra ook weer meer geleerd van haar korfbaltrainers.

Ze verwacht dat ze bij de RTC veel gaat leren van de trainers en medespelers: ,,Ik heb er heel veel zin in en het lijkt me ook leuk om te spelen met spelers van andere clubs.” In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te chillen met vriendinnen: ,,Samen Netflixen en veel lachen.” Haar favoriete korfbalquote is “Een wedstrijd niet gevallen, is een wedstrijd niet gespeeld.”

Volgende week is het tijd voor 2 nieuwe RTC-talenten. Wie dat zijn, zie je volgende week op onze social media-kanalen en onze website!