RTC-talenten in het zonnetje: Marit en Rens | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Deze week is het de beurt aan Marit van Bekkum (B1) en Rens Koevoet (B1).

Marit van Bekkum
De 14-jarige Marit kreeg onlangs ook een uitnodiging van RTC U15. Ze speelt al sinds haar vijfde korfbal en heeft het altijd met veel plezier gedaan. Dit jaar speelt ze in de B1: ,,Ik hoop dat we het goed gaan doen dit seizoen. Aan de resultaten tot nu toe te zien, ben ik al heel tevreden.” De B1 staat nu namelijk fier bovenaan in de Hoofdklasse, met de volle tien punten uit vijf speelrondes.

Van de RTC verwacht Marit veel dingen te gaan leren, op veel verschillende gebieden: ,,Het is toch net iets anders dan onze eigen trainingen en natuurlijk met andere mensen. Ik verwacht vooral ook heel veel nieuwe vrienden te maken en daar gewoon leuk mee te gaan spelen.” Volgens Marit heeft ook zij een hoop te danken aan alle trainers die zij in de afgelopen jaren heeft gehad. Ze is tussendoor twee jaar weg geweest en toen ze terugkwam begon ze in de C3: ,,Daar heb ik zoveel geleerd dat ik daarna in één keer door ging naar de C1 in de Hoofdklasse. Toen hebben we het heel goed gedaan. Zonder mijn teamgenoten was ik nooit zo ver gekomen.”

Marit heeft het naar eigen zeggen altijd heel erg leuk gehad en ze had altijd de drang om hoger te spelen. André Kuipers heeft hier ook zeker bij geholpen: ,,Ik heb veel tips gehad op mijn schot en daardoor gaat dat al veel beter. Ik zal die tips nooit vergeten en ze zijn altijd handig.” Ze hoopt dat ze nog heel wat jaren door kan gaan met korfballen: ,,Het is altijd een uitlaatklep voor mij geweest, dus ik hoop dat mijn blessures dat toelaten.”

Rens Koevoet
De 14-jarige Rens speelt in hetzelfde team als Marit en is, net als Marit, ook uitgenodigd voor RTC U15. Hij speelt vanaf zijn achtste – denkt hij – bij Tiel’72 en heeft het altijd erg goed naar zijn zin gehad. Hij begon in de E1, stroomde toen door naar de D1, C1 en dit jaar in de B1. ,,Ik heb een heel leuk team en presteren doen we zeker”, vindt Rens. ,,Ik heb het feit dat ik nu in de B1 speel denk ik te danken aan Luc en Sabine, mijn trainers in de C1. Altijd goede trainingen en natuurlijk ook veel gelachen op het veld.” Zij bleven volgens Rens altijd positief coachen, ook al liep het soms niet helemaal lekker.

Ook de trainingen met André Kuipers vond Rens altijd erg leuk: ,,Ik vond het altijd leuk om te horen wat een professional ervan vind en wat ik beter zou kunnen doen. Ik denk dat het ook voor ons als team veel heeft opgeleverd, die trainingen.” Rens vindt zijn RTC-team een ‘verschrikkelijk gezellig’ team: ,,Ik leer er veel over loopacties die ik kan verbeteren en mijn verdedigende houding.” Hij hoopt dat hij met het team goed kan presteren en dat ze op toernooien veel lol kunnen gaan maken.