RTC-talenten in het zonnetje: Kyra, Robbin en Meike | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Een nieuw seizoen betekent nieuwe RTC-talenten die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, dus deze week is het de beurt aan Kyra de Vries (A1), Robbin de Vries (A1) en Meike Brink (A1).

Kyra de Vries
De 16-jarige Kyra speelt dit jaar voor het eerst in de A1 van Tiel’72 en vindt het een erg gezellig team: ,,Met Hielke en Silvia hebben we ook hele gezellige trainers, maar ze zijn ook erg fanatiek en gaan er helemaal voor.” Het leukste aan Tiel’72 vindt Kyra dat het altijd gezellig is: ,,Niet alleen met je eigen team, maar ook met anderen. Vooral op de zaterdagen als iedereen wedstrijden speelt.”

Het is niet de eerste keer dat Kyra is geselecteerd voor RTC: ,,Doordat ik met verschillende spelers speel, leer ik andere manieren van spelen. Dit kan ik dan ook weer bij Tiel’72 gebruiken.” Samen met haar RTC-teamgenoten heeft ze al leuke wedstrijden gespeeld, waaronder in België tegen het nationale Belgische team onder de 17 jaar en de pre challenge.

Robbin de Vries (A1)
Robbin (18 jaar) korfbalt inmiddels al 9 jaar bij Tiel’72 en speelt ook in de A1, net als zijn zusje Kyra. ,,Ik heb erg veel zin om met de A1 in de zaal overgangsklasse te gaan spelen en hoop dat we samen goede resultaten gaan halen”, zegt Robbin. Met de huidige coronamaatregelen staat de competitie nog op losse schroeven, maar het is te hopen dat Robbin met zijn teamgenoten in de overgangsklasse uit mag komen dit jaar. Ook Robbin vindt Tiel’72 erg gezellig: ,,Het leukste vind ik de gezellige sfeer tussen iedereen, van jong tot oud.”

Ook Robbin is voor het tweede jaar geselecteerd voor RTC onder de 19: ,,Bij RTC speel je met verschillende spelers, met verschillende speelstijlen en daar kan ik heel veel van leren.” Ook Robbin speelde al de pre challenge met zijn RTC-teamgenoten en hoopt dat er nog meer wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden, inclusief de Challenge.

Meike Brink (A1)
Ook Meike (17 jaar) speelt in de A1 en is voor het tweede jaar geselecteerd voor RTC Zuid onder 17: ,,Ik vind het super leuk om bij RTC te spelen en het is een gezellig team.” Ze leert er allemaal nieuwe dingen: ,,Dat komt omdat de coaches je anders coachen en op andere dingen dan bij Tiel’72.” Ook leert ze veel van haar medespelers bij RTC: ,,Zij hebben weer andere kwaliteiten dan ik heb en daar kan ik veel van leren.”

Meike geniet ook volop van de gezelligheid bij Tiel’72: ,,Ik het vind het vooral leuk dat ik hier mensen heb leren kennen waar ik nu goed bevriend mee ben en waar ik buiten de korfbal ook leuke dingen mee doe.” Daarnaast leert Meike ook veel bij Tiel’72: ,,Ik ben nu bezig om verdedigend beter te worden en daar helpen de coaches mij heel erg bij.” De A1 is volgens haar een gezellig team en er valt altijd wat te lachen: ,,Ook van de spelers in de A1 leer ik veel, want iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten.”