RTC-talenten in het zonnetje: Jørn, Roos en Marleen | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Een nieuw seizoen betekent nieuwe RTC-talenten die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, dus deze week is het de beurt aan Jørn Buis (C1), Roos Schrader (B1) en Marleen Verweij (A1).

rn
De 13-jarige Jørn speelt in de C1 van Tiel’72. Hij vindt het een ontzettend gezellig team: ,,En je leert veel van de trainers Emi, Lauri en Luc.” Over Tiel’72 is Jørn heel positief: ,,Het is een hele fanatieke, maar vooral een leuke vereniging.”

Ook bij RTC leert hij veel bij: ,,Je leert er vooral om met andere mensen te spelen.” Gezellig vindt hij het ook bij RTC. Natuurlijk heeft ook Jørn een doelstelling voor zichzelf bij RTC: ,,Ik wil vooral mijn aanvallende spel gaan verbeteren bij RTC.”

Roos
De 15-jarige Roos is van Wageningen overgekomen naar Tiel’72. Ze speelt nu haar tweede seizoen in Tiel bij de B1 en dat gaat best goed: ,,We hopen natuurlijk een zo hoog mogelijk niveau te halen.” Vorig jaar lukte dit de B1 aardig en stonden zij bovenaan: ,,Door corona kon alles helaas niet meer doorgaan.”

Dit jaar is haar eerste jaar bij de talenten van RTC. Ook hier heeft zij het goed naar haar zin: ,,Het is heerlijk om een extra avond te kunnen trainen en ook daar nog meer te leren.” In haar eerste jaar bij Tiel’72 heeft ze al veel geleerd en daar is ze heel blij mee. ,,Naast het beter leren worden in korfbal vind ik het plezier en de gezelligheid in het team ook erg belangrijk”, aldus Roos. ,,Ik hoop nog veel te kunnen leren bij Tiel’72 en dat we elke training en wedstrijd ook nog kunnen lachen.” Natuurlijk hoort hier en daar ook een beetje serieus zijn er ook bij!

Marleen
De 16-jarige Marleen komt ook van een andere club, namelijk van Animo. Ook zij speelt inmiddels haar tweede seizoen bij Tiel’72, nu in de A1. Ze zit in havo 5 op Lek & Linge in Culemborg. In haar vrije tijd is ze maar druk met korfbal: ,,Ik zit in de A1 en speel daarnaast bij RTC.” Ze heeft het goed naar haar zin bij RTC: ,,Het is een heel leuk team met veel verschillende mensen en verschillende kwaliteiten.” Ze leert veel van andere mensen.

Ook vindt ze het fijn dat toernooien weer door kunnen gaan. ,,We speelden een oefenwedstrijd tegen België U17 en hebben de pre-challenge gespeeld in Koog aan de Zaan. Dat waren leuke ervaringen”, vindt Marleen. Ook met de A1 heeft ze het erg naar haar zin: ,,Het is een leuk en goed team. Ik merk dat ik veel leer van Hielke en Silvia en dat ik dat weer kan gebruiken bij RTC.”