RTC-talent in het zonnetje: Isis | Korfbalvereniging Tiel'72

Al enkele jaren worden sommige spelers van onze korfbalvereniging uitgenodigd door het Regionaal Talenten Centrum (RTC). Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorieën U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen, met als doel om door te stromen naar hogere niveaus en nationale selecties. Ook dit jaar zijn hier weer een aantal korfballers van Tiel’72 voor geselecteerd. Dat is natuurlijk een super knappe prestatie en daarom verdienen deze spelers het zeker om in het zonnetje gezet te worden! Deze week als laatste, maar zeker niet de minste: Isis Taman (C1).

Isis begon vijf jaar geleden met korfballen, nadat ze mee deed met het schoolkorfbaltoernooi. ,,Dat vond ik zo leuk, dat ik kort daarna begon met korfballen in de E3″, vertelt Isis. ,,In dat team speelde ik maar kort, want ik mocht al snel door naar de E1.” Daarna speelde ze twee jaar in de D1 en nu speelt ze alweer voor het tweede jaar op rij in de C1. Korfballen vindt ze leuk, omdat je dat samen met anderen kunt spelen.

Haar huidige team, de C1 onder leiding van Luc, Sabine en Mathijs, vindt ze heel gezellig: ,,We spelen hoofdklasse en we willen vooral niet degraderen.” Isis vindt dat haar team goed presteert als team, omdat ze goed samenspelen. Ook haar RTC-team vindt ze heel erg gezellig en ze hoopt dat ze daar ook veel kan leren, zodat ze nog beter gaat worden in het korfbalspel: ,,Door alle trainingen die ik heb gehad en wedstrijden die ik heb gespeeld, ben ik gaan spelen zoals ik nu speel.” Ze heeft hierbij veel geleerd van anderen, waaronder van André Kuipers.

Isis zit naast het korfbal natuurlijk ook gewoon nog op school. Ze gaat naar de Lingeborgh in Geldermalsen. In haar vrije tijd vindt ze het erg leuk om met vriendinnen af te spreken of lekker te Netflixen.