Road to play-offs: Tiel’72 2 | Korfbalvereniging Tiel'72

De komende 2 weken staan in het teken van de play-offs voor promotie die gespeeld gaan worden. Op 9 en 16 april worden een aantal spannende play-offwedstrijden gespeeld waarbij de teams de support van de T-side meer dan goed kunnen gebruiken! Om alvast een beetje in de stemming te komen, nemen de teams jullie mee in aanloop naar de play-offs. Vandaag is het de beurt aan Tiel’72 2.

Wat een eer voor mij om als interim gevraagd te worden om, samen met Han, Tiel 2 te mogen coachen. Deze fanatieke, maar ook gezellige groep had een paar lastige wedstrijden op het veld. Desalniettemin lag het strijdplan al snel klaar om goed aan het zaalseizoen te beginnen. Alle neuzen stonden dezelfde kant op en iedereen had er zin in. Dit bleek al snel na de eerste wedstrijd tegen DSC. Met een 21-13 overwinning begonnen we de competitie lekker.

Het vertrouwen zat er goed in en de ploeg werkte hard voor elkaar. Helaas gooide corona wat roet in het eten, waardoor er een aangepaste formatie moest starten voor de 2e wedstrijd tegen Juliana. Ook hier werd, door hard werken en met hele goede invallers, gewonnen met 18-20. Als derde tegenstander hadden we Tilburg. Zij besloten dat normaal korfballen kansloos is tegen Tiel’72 2 en gingen over tot achterverdedigen. Dit kostte de ploeg enorm veel geduld, maar opgeven? Ho maar! Een moeizame, maar heerlijke overwinning: 17-14.

De eerste return speelde we tegen Juliana. Koppie erbij houden en vol gas, dat was het plan. Dit lukte helaas niet zo goed. Maar mede dankzij wat fantastische invalbeurten kon deze spannende wedstrijd toch gewonnen worden: 21-20. Een doordeweekse wedstrijd is normaal al niet erg sfeervol, maar op een donderdagavond in Tilburg de eerste plek in de competitie veilig stellen was alleen maar een noodzaak. Er was gelukkig wel wat publiek meegereisd vanuit Tiel om een leuke en goede wedstrijd te zien. Geduldig en vol vertrouwen pakten we de winst en daarmee waren we zeker van de eerste plek: 18-21. De allerlaatste reguliere wedstrijd was uit tegen DSC, een tegenstander waar we toen al voor de vijfde keer tegen speelden. Alles was voor beide teams al gespeeld, maar Tiel’72 was er op gebrand om er een goede pot van te maken. Het plan was een zo goed mogelijk gevoel meenemen naar de play-offs. Het werd dan ook een BRILJANTE wedstrijd, en we wonnen meer dan overtuigend: 12-25.

De komende twee wedstrijden blijft het plan hetzelfde: hard werken voor elkaar en vanaf begin tot het einde vasthouden aan de afspraken die we samen maken. We konden gelukkig ook altijd gebruik maken van andere teams. Wij als trainers zijn dan ook erg blij en dankbaar voor iedere speler die reserve gestaan heeft of gespeeld heeft. Mede dankzij jullie hebben wij deze mooie prestatie neergezet. Deze ploeg straalt plezier uit en dat is heerlijk om te zien! Dat wil je dus niet missen aanstaande zaterdag 9 april om 18:50 uur in de Betuwehal, te Tiel.

Kalijn van Harten en Han Beglinger (trainers/coaches Tiel’72 2)

Programma Tiel’72 2

Zaterdag 9 april 18:50 uur Tiel’72 2 – Rust Roest 3 in de Betuwehal, Tiel
Zaterdag 16 april 10:45 uur Rust Roest 3 – Tiel’72 2 in de Strijphal, Eindhoven